3 redenen om als bedrijf te kiezen voor een pre employment screening

pre employment screening

Als je eigenaar bent van een bedrijf heb je veel meer verantwoordelijkheden dan de mensen die je in dienst hebt. Dat is logisch aangezien jij ook degene bent die de winst of het verlies voor zijn rekening neemt. Het is daarom van belang om het juiste personeel aan te nemen. Er zijn verschillende manieren om goed personeel te vinden.

Je weet waar je aan toe bent

Wanneer je op zoek bent naar personeel voor je bedrijf, is het slim om gebruik te maken van een pre employment screening. Dit is een proces waarbij een ander bedrijf degene die bij jou heeft gesolliciteerd helemaal te screenen. Dat betekent dat je hierdoor precies weet wat diegene in het verleden heeft gedaan. Hierdoor weet je beter waar je aan toe bent wanneer je diegene op sollicitatie laat komen.

Voorkom liegen op het CV

Er zijn jammer genoeg mensen die foutieve informatie op hun CV zetten zodat zij een betere indruk maken op de bedrijven waar ze solliciteren. Dit is voor het bedrijf uiteraard heel vervelend omdat je zo nooit zeker weet of iemand de waarheid spreekt. Het is daarom fijn om een pre employment screening te laten doen. Op die manier kom je er achter of de sollicitant wel helemaal eerlijk is geweest.

Een betere inschatting van de kwaliteiten

Bij een sollicitatie probeer je als werkgever te beoordelen of iemand geschikt is om bij jouw bedrijf te werken. Dit kun je beter inschatten wanneer je meer informatie krijgt over degene die heeft gesolliciteerd. Het is daarom erg fijn om diegene te laten screenen voordat je hem of haar uitnodigt voor een sollicitatie. Je kunt op die manier van tevoren een goede inschatting maken van de kwaliteiten van een sollicitant. Dit is voor jou als werkgever wel zo fijn.