3 Veelvoorkomende problemen in de industrie

problemen in de industrie

Op de werkvloer bij industriële bedrijven kunnen met regelmaat problemen ontstaan. Denk aan het bedrijf waar je werkt. Hoe zit het precies met de veiligheid op de werkvloer? Hoe zit het met het ziekteverzuim? En hoe zit het met de productiviteit van werknemers? Kan het personeel ergonomisch werken met bijvoorbeeld een palletheffer? Een aantal veelvoorkomende problemen in de industrie uitgelicht.

1. De veiligheid op de werkvloer

Het belangrijkste punt op de werkvloer is uiteraard de veiligheid. Dit begint vaak al bij de werkgever. Van belang is dat medewerkers de juiste instructies krijgen en dat ongecontroleerde omstandigheden worden voorkomen. Gebeurt dit niet op een correcte manier, dan zullen medewerkers zelf creatieve oplossingen verzinnen en dat komt niet ten goede aan de veiligheid en maakt situaties alleen maar gevaarlijker. Naast veiligheid van medewerkers is ook de veiligheid van producten van belang. Door verkeerd met de producten om te gaan kan er schade ontstaan. Om de veiligheid op de werkvloer te verhogen is het verstandig om als bedrijf te investeren in tilhulpmiddelen. Ergonomische tilhulpen, zoals de palletheffers van Roosen BPL, zijn essentieel om een veilige werkomgeving te creëren. Naast deze voordelen op het gebied van veiligheid verbeteren tilhulpen ook de productiviteit en verminderen ze het ziekteverzuim.

2. Het ziekteverzuim

Is de veiligheid op een werkplaats niet gecontroleerd, dan kan er langdurig ziekteverzuim ontstaan. Dit kost je als werkgever veel geld, maar het is nog nadeliger voor de betreffende werknemer. De werknemer kan tijdelijk niet aan het werk. Heeft er een ongeluk plaatsgevonden, dan kan het zo zijn dat de werknemer langdurig moet herstellen en revalideren.

3. De productiviteit

Valt een werknemer uit, dan heeft dat ook gevolgen voor de productiviteit. Een loyale medewerker, met heel veel kennis en een snelle routine moet vervangen worden. Dat betekent meestal dat het werk voor een periode minder effectief en efficiënt kan worden uitgevoerd. Dit is niet alles wat betreft de productiviteit. Naast ervaring, zit het hem ook in de werkwijze. Door efficiënt te werken kan er op een dag meer werk worden gedaan en zodoende zal er meer productiviteit zijn. Je bent als bedrijf dan meer concurrerend en kan binnen de branche het verschil maken. Als je de productiviteit verhoogt, wordt er meer werk gedaan en dat verlaagt uiteraard de kosten.