4x leuke plekken om te flexwerken

flexwerken

Ben jij het thuiswerken helemaal zat? Dan kan het helpen om buiten de deur te gaan werken. Dit kunnen allemaal verschillende flexwerkplekken zijn, want juist in een andere omgeving krijg je meer inspiratie. Waar ga jij flexwerken? Bepaal van tevoren wat jij echt nodig hebt voor je werk of in welke omgeving jij het beste kunt werken. Sommigen vinden het heerlijk als er geluid op de achtergrond is, anderen houden van stilte. Dit zijn leuke plekken om te flexwerken.

Gezellige koffietent

Flexwerken in een gezellige koffietent heeft veel voordelen. Het is meestal een knusse omgeving met goede koffie. Check! Goede koffie (of thee) is natuurlijk erg belangrijk, aangezien dit je brandstof is. Daarnaast kun je vaak comfortabel zitten en is er gratis wifi. Het is wel belangrijk dat je weet hoe lang je er kunt zitten en wat je minimaal moet afnemen. Niet alle koffietentjes vinden het prima als je er de hele middag zit met je laptopje. Daarom kun je het beste een werkplek reserveren. Dan weet je altijd wat je kunt verwachten.

Bibliotheek

De bieb: een oase van rust. Dit is een perfecte plek voor iemand die houdt van een andere omgeving, maar zich wel lastig kan concentreren. Het is namelijk in veel bibliotheken zo dat je stil moet zijn. Hier kun je dus heerlijk rustig werken. Vaak zijn er genoeg plekken beschikbaar en is er altijd wel een stopcontact vrij. Je kunt hier dus uren werken. Het enige nadeel is dat er niet altijd eten en drinken beschikbaar is. Vaak is er dan wel een alternatief, zoals een koffietent om de hoek waar je wel heen kunt.

Luxe hotel

Veel luxe hotels hebben grote openbare ruimtes en ruime restaurants. Hier is altijd wel een plekje beschikbaar voor een flexwerker. Je kunt plaatsnemen in de lobby, in het restaurant of in een speciale ruimte voor flexwerkers, die zie je ook steeds vaker. Het fijne aan deze hotels is dat het meestal vrij rustig is, de ideale plek voor een goede concentratie dus. Daarnaast is alles binnen handbereik: goede wifi, lekkere koffie en er is altijd wel goed eten te krijgen. Soms zijn hier zelfs speciale arrangementen voor te reserveren, dat is helemaal makkelijk.

In de buitenlucht

Ben jij een echt buitenmens? Dan is het af en toe ook lekker om gewoon in de buitenlucht te werken. Als een eigen balkon of tuin geen optie is, dan kun je ook ergens anders heen. Hoe goed kun jij je concentreren? Er zijn namelijk genoeg studenten en flexwerkers die neerploffen op een kleedje in het park. Als dit niet helemaal voor jou weggelegd is kun je ook de picknicktafels opzoeken, hier zit je net wat beter op. Liever echt comfortabel? Kies dan een restaurant uit met een leuk (overdekt) terras. Zo zit je toch lekker buiten, maar ben je wel van alle gemakken voorzien.

Ben jij benieuwd bij bij welke locaties je allemaal kunt flexwerken? Bekijk dan alle flexwerkplekken en vind jouw favoriet!