5 redenen om op kantoor afval te scheiden

kantoor afval scheiden

Iedereen weet dat het scheiden van afval ontzettend belangrijk is om bij te dragen aan een beter milieu. Om maatschappelijk verantwoord te ondernemen is het scheiden van afval op kantoor een must. Wil je weten waarom afval scheiden op kantoor zo belangrijk is? Wij hebben vijf redenen voor je op een rijtje gezet!

1. Bespaar op nieuwe grondstoffen

De grondstoffenvoorraad wordt wereldwijd steeds schaarser, waardoor het belangrijk is om gebruikte materialen en grondstoffen optimaal te benutten. Daarvoor is het van groot belang dat het afval keurig wordt gescheiden, zodat het gerecycled kan worden. Een afvalstroom die niet vervuild is behoudt zijn waarde doordat de grondstoffen gerecycled of hergebruikt kunnen worden. Dit spaart nieuwe grondstoffen uit. Gebruikte materialen zijn niet langer afval, maar een nieuwe grondstof. Scheiden van MKB afval is om deze reden ontzettend belangrijk.

2. Kostenbesparend

Voor veel bedrijven is de belangrijkste reden om afval te scheiden om een steentje bij te dragen aan een beter milieu, maar een bijkomend voordeel is een flinke besparing op afvalverwerkingskosten. Een goede afvalscheiding zorgt ervoor dat de hoeveelheid restafval vermindert en dit is juist de duurste afvalstroom om te laten verwerken. Keurig afval scheiden zorgt voor een vermindering van restafval op kantoor, waardoor je bespaart op afvalverwerkingskosten.

3. Voldoe aan de verplichting

Afval scheiden is ontzettend belangrijk voor het milieu, maar tevens is het ook gewoon verplicht voor bedrijven in Nederland. Volgens de wet zijn Nederlandse bedrijven verplicht om bedrijfsafval bij de bron te scheiden. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete.

4. Creëer een groen imago

Duurzaam ondernemen is hartstikke hip, waardoor het voor bedrijven belangrijk is om een groen imago te creëren. Het stimuleren van een goede afvalscheiding helpt daarbij en zorgt ervoor dat je als bedrijf bijdraagt aan een circulaire economie.

5. Geef het goede voorbeeld

Wil je als bedrijf een goed voorbeeld geven aan je medewerkers? Dan is het belangrijk om een goede afvalscheiding op kantoor aandacht te geven. Betrek daarbij medewerkers zodat er een gezamenlijk doel gecreëerd wordt. De kans is groot dat medewerkers buiten kantoor het goede voorbeeld voor afval scheiden voortzetten.