Als je moeite hebt met bepaalde onderdelen van je studie dan kun je veel hebben aan studiebegeleiding. Met professionele studiebegeleiding krijg je persoonlijke hulp bij het studeren. Je persoonlijke begeleider kan je helpen bij een bepaald onderdeel van je studie of bij het gehele studieproces. Een studiebegeleider kan je met allerlei dingen op het gebied van je studie helpen. Hoe studiebegeleiding werkt lees je hier.
Wanneer heb je iets aan studiebegeleiding?
Studiebegeleiding kan een goede hulp zijn voor alle studenten die het lastig vinden om te studeren. Het kan zijn dat je last hebt van dyslexie, faalangst of misschien is het lastig voor je om te studeren door een chronische ziekte. Wat de reden ook is. Met studiebegeleiding ga je met een persoonlijke coach aan de slag met je studie. Studiebegeleiding is ook een goede optie voor studenten die geen moeite hebben met studeren, maar voornamelijk efficiënter willen studeren.
Waar helpt een studiebegeleider je bij?
Een studiebegeleider kan je bij alles helpen wat te maken heeft met studeren. Een studiebegeleider kan je helpen met het maken van een planning. Daarnaast kan een studiebegeleider samen met jou je studiegedrag onder de loep nemen. Samen kijk je dan wat er beter kan zodat je beter en efficiënter leert studeren. Daarnaast kan een studiebegeleider je helpen met presentaties geven, schrijfvaardigheden en uitstelgedrag.
Hoe maak je gebruik van studiebegeleiding?
Als je wilt beginnen met studiebegeleiding kun je je aanmelden. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Studielab.nl. Er volgt dan een kennismakingsgesprek. In het kennismakingsgesprek leg je uit waar je hulp bij nodig hebt. Je krijgt vervolgens een beeld van hoe de studiebegeleiding eruit zou kunnen zien. Aan de hand van je persoonlijke verhaal word je gekoppeld aan een studiebegeleider die bij je past. Samen met de studiebegeleider maak je vervolgens afspraken over het verdere verloop van de begeleiding.