Alles over Youtube SEO

Youtube SEO

Youtube seo is uniek omdat het niet vergelijkbaar is met een andere zoekmachine. Maar als je de wetten kent, kun je mooie resultaten boeken. Daarom beschrijven we in deze blog de 3 belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Voor de normale Google search seo kan je kijken op website hoger in google.

Lengte van een video

Youtube seo is pas gelukt wanneer de dagelijkse bezoekers zo lang mogelijk op het platform blijven. Zo krijgt het bedrijf de kans om meerdere malen in een video een advertentie te plaatsen. Met andere woorden: je creëert meer kansen voor jezelf door een videolengte op te stellen van ongeveer 8 tot 15 minuten. Houdt daarbij altijd kwaliteit in gedachten in plaats van kwantiteit. Geen kijker zit namelijk te wachten op te veel kijkminuten.

Keyword in de titel

Dit principe is hetzelfde als bij de traditionele zoekmachineoptimalisatie van onder andere Google. Het algoritme speurt eerst naar het keyword voordat het een lijst aan zoekresultaten opstelt. Door je keyword (het onderwerp van de video) in de titel te zetten maak je je item zichtbaar voor de zoekrobots. Zorg daarnaast voor een aantrekkelijke titel, waardoor een kijker meteen weet wat hij aan de informatiebron heeft. Stel, je video gaat over een fiets repareren, een titel waarin eveneens het woord het stappenplan staat, trekt veel meer kijkers dan de vraag: hoe begin ik? Kortom: een concretere titel leidt tot hogere kijkcijfers.

Schrijf een uitgebreide beschrijving

YouTube ’s algoritme is nog niet zo slim om na het scannen van je content het product te categoriseren, waarnaar een beeld scheppen door keywords te tellen de enige optie is. Hier ligt een kans, want je concurrentie laten hun beschrijvingen meestal links liggen door, terwijl YouTube dit punt meeneemt in de zoektocht naar de beste resultaten.

Kies eveneens voor een sterke beschrijving. Dat betekent vertellen waar je creatie overgaat, verwijzingen naar relevante bronnen zoals je website en wat de content kijkers brengt. Is je insteek gericht op entertainment? Werk dan toe naar een krachtige cliffhanger. En bespreek de leerkansen wanneer je doelgroep een expert wilt worden in een bepaald gebied, bijvoorbeeld online ondernemen.

Tot slot raden we je aan om vandaag te starten met YouTube seo. Je inspanningen veroveren immers snel een plek op de eerste pagina’s.