Bedrijfspand verduurzamen: profiteer van deze subsidies

Bedrijfspand verduurzamen

Zou jij graag jouw bedrijfspand willen verduurzamen? Indien dit jouw wens is dan bestaan er voldoende subsidiemogelijkheden waardoor deze investering betaalbaar kan worden. De Nederlandse overheid stimuleert immers een duurzame wereld waarin huishoudens en het bedrijfsleven minder CO2 uitstoten. Een van de manieren waarop dit te bereiken is bestaat uit het aanleggen van zonnepanelen, waardoor je plotseling in staat bent om je eigen energie op te wekken. Dit leidt tot minder uitstoot van CO2 en tot een lagere energierekening. Je kunt verder gebruik maken van zonnepanelen subsidie in 2022, om de kosten laag te houden.

Subsidiemogelijkheden

Er zijn een aantal subsidies beschikbaar indien jij graag jouw pand zou willen verduurzamen. Een van de mogelijkheden die je hebt is het aanvragen van fiscale voordelen, waardoor de investering van de zonnepanelen op het moment van belastingaangifte aftrekbaar is. Dit kan je duizenden euro’s voordeel opleveren. Een andere mogelijkheid bestaat uit een subsidieregeling waarbij er direct geld op de rekening wordt overgemaakt. Er zijn voldoende mogelijkheden om subsidie te krijgen bij de zonnepanelen die passen bij jouw woning. Bekijk vooral de mogelijkheden bij Zonduurzaam.nl.

Manieren van investeren

Je kunt gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie, waarbij je van de overheid geld krijgt om de overstap te maken naar duurzame energie. Hierbij kun je kiezen voor een warmtepomp of voor een zonneboiler. De hoogte van de subsidie die je van de overheid krijgt is afhankelijk van een aantal variabelen. Denk hierbij aan het bedrag dat je hebt ingelegd toen je de zonnepanelen kocht. Daarnaast speelt het type zonnepaneel tevens een rol. Indien je in aanmerking komt, kun je al gauw rekenen op een bedrag van duizenden euro’s.

Fiscale voordelen

Een van de manieren waarop jij fiscale voordelen kunt behalen is door te kiezen voor de Energie-investeringsaftrek. Dit is een regeling speciaal voor ondernemers die graag een manier zouden hebben om op een betaalbare manier over te stappen op duurzame energie. Hierbij kun je denken aan zonne-energie en aan windenergie. Het voordeel kan oplopen tot wel 45 procent van het ingelegde bedrag. Vraag vooral advies aan een expert voordat je besluit om over te stappen op duurzame energie. Hierdoor kun je de juiste keuze maken bij het aanschaffen van de zonnepanelen. Er zijn verder verschillende subsidieregelingen beschikbaar, aansluitend op de keuze die jij maakt.