Bedrijfsverhuizing? Regel 3 dingen in je nieuwe pand!

Bedrijfsverhuizing

Verhuizen brengt soms erg veel stress met zich mee. Je moet nu eenmaal veel regelen vóór en tijdens een verhuizing. Ook als je met het bedrijf naar een nieuw pang op zoek bent, komt hier veel bij kijken. Een goede voorbereiding is echter het halve werk. In dit artikel lees je welke dingen je regelt in het nieuwe pand van je bedrijf.

Nieuw bedrijfspand

Wanneer jouw bedrijf is uitgekeken op het huidige pand of wanneer jullie eruit moeten omdat het contract is afgelopen, is het tijd voor een bedrijfsverhuizing. Als je wil dat jouw personeel zich echt op zijn of haar plek voelt in het nieuwe pand, is een goede voorbereiding op de verhuizing erg belangrijk. Een mooi, schoon, opgeruimd en ingericht bedrijfspand helpt ook een stapje naar succes. Welke dingen je regelt in je nieuwe pand lees je verder in dit artikel.

1. Een goede schoonmaakbeurt

Voordat je met het team in het nieuwe pand trekt, is het belangrijk dat het pand goed schoon is. Alleen een bezem erdoorheen halen is hierbij helaas niet voldoende. Verschillende schoonmaakbedrijven zorgen ervoor dat het gehele pand spik en span is. Niet alleen vóór de verhuizing is een goede schoonmaak belangrijk, ook wanneer het bedrijf al gevestigd is in het nieuwe pand. Denk aan glazenwassers of schoonmakers van de kantine. Een schoonmaakbedrijf in Dordrecht zorgt bijvoorbeeld voor algemene schoonmaakonderhoud, de sanitaire voorzieningen, maar ook vloeronderhoud en tapijtreiniging.

2. Zorg voor brandveiligheid

Een veilige werkomgeving is ook erg belangrijk. Als er namelijk iets is wat je absoluut niet wil, is het brand of brandschade. Gelukkig zijn er een aantal dingen die dit voorkomen. Ga goed om met stopcontacten. Laat geen snoeren in het stopcontact die niet aangesloten zijn aan bijvoorbeeld een laptop, maar stop ook niet te veel stekkers in een stekkerdoos. Zorg natuurlijk ook voor brandmelders, brandblussers, branddekens en sprinklersystemen in het pand. Het is aan te raden dit op iedere verdieping te installeren. Tot slot is het een goed idee om belangrijke documenten in brandwerende kasten op te bergen. Als er dan brand uitbreekt, zijn al deze documenten veilig. Mocht er toch schade ontstaan, is het handig om een gebouwenverzekering af te sluiten.

3. Geschikte kantoormeubelen

Het is voor het personeel prettig als het pand beschikt over goede kantoormeubelen. Denk hierbij aan bureautafels die verstelbaar zijn en bureaustoelen die goed zijn voor je nek en rug. Het gaat niet alleen om de functionaliteit van deze meubelen, maar ook om de uitstraling. Dit doet namelijk erg veel voor de sfeer van het pand. Kleed de bureaus bijvoorbeeld ook aan met mooie planten of hang iets leuks aan de muur.