Een bestelauto verzekeren doe je met deze tips

bestelauto verzekeren tips

Heb je ervoor gekozen om een bestelauto te kopen? Dan is één van de eerste zaken waar je aandacht aan zal willen besteden het afsluiten van een geschikte verzekering. Een bestelauto verzekeren is mogelijk op verschillende manieren. Je moet je daarbij vooral de vraag stellen of je deze auto gaat inzetten voor privé gebruik of je ze zakelijk gaat gebruiken. Dit maakt een niet onbelangrijk verschil voor het type verzekering die je gaat afsluiten. In ieder geval, wil je graag een bestelauto verzekeren en ben je daarvoor nog op zoek naar enkele zeer interessante tips? Je ontdekt ze meteen hier op deze pagina!

Tip 1: Let op de aard van je bestelauto

De eerste tip hebben we eigenlijk ook al in de inleiding van deze pagina aangegeven. Van cruciaal belang is namelijk om rekening te houden met het karakter waar je bestelauto over beschikt. Op dit vlak maken we logischerwijs een onderscheid tussen:

  1. Een particuliere bestelautoverzekering;
  2. Een zakelijke bestelautoverzekering;

Bij een bestelauto verzekeren is het dus in de praktijk een absolute must om even goed de mogelijkheden te bekijken die op de markt zijn terug te vinden. Veel mensen gaan er in eerste instantie zomaar vanuit dat het karakter van de bestelauto op zich niet zoveel verschil maakt, maar dat is dus absoluut niet juist, integendeel. Het afsluiten van een particuliere verzekering voor je bestelauto terwijl er eigenlijk een zakelijk exemplaar moet worden afgesloten zorgt er in de praktijk altijd voor dat je bij schadegevallen tegen vervelende verrassingen aan zal lopen. Het spreekt voor zich dat dit zeker en vast niet de bedoeling is, integendeel.

Tip 2: Vergelijk de verschillende soorten bestelautoverzekeringen

Je bestelauto verzekeren is iets wat je kan doen op tal van verschillende manieren. Op dit vlak verschilt het afsluiten van een verzekering voor een bestelauto dan ook niet ten opzichte van een gewone autoverzekering. Wat betekent dit nu concreet? Uiteraard dat je voor het verzekeren van je bestelauto een keuze kan maken uit de onderstaande mogelijkheden:

  1. De WA-verzekering voor enkel en alleen schade aan derden;
  2. De beperkt cascoverzekering voor bepaalde vormen van schade aan je eigen auto;
  3. De volledige cascoverzekering die ook zelf veroorzaakte schade indekt;

De manier waarop je jouw bestelauto zal willen verzekeren kan in de praktijk aanzienlijk verschillen. Er zijn dan ook tal van verschillende factoren die deze keuze zullen beïnvloeden. Het gaat hierbij onder meer het aantal kilometers die je op jaarbasis aflegt, maar ook om bijvoorbeeld de waarde waar de bestelauto over beschikt die je graag zou willen verzekeren.

Je dient er bij een bestelauto verzekeren wel altijd rekening mee te houden dat de kostprijs van de verzekering niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Met andere woorden, je bestelauto verzekeren met een WA-verzekering is echt een behoorlijk stuk goedkoper dan kiezen voor een beperkte of volledige cascoverzekering. Ook even rekening houden met het budget dat je voorhanden hebt is dus beslist geen overbodige luxe, integendeel.

Tip 3: Verdiep je in het eigen risico van je bestelautoverzekering

Een ongelofelijk belangrijk aspect om altijd bij stil te blijven staan wanneer je een nieuwe verzekering gaat afsluiten is het eigen risico. Wil je, je bestelauto verzekeren tegen een echt toegankelijk prijskaartje? Dan zal je kunnen vaststellen dat je er niet omheen komt om even stil te blijven staan bij het eigen risico waarmee je kan worden geconfronteerd. Dit ondanks het feit dat veel mensen het eigen risico nochtans vrij eenvoudig naast zich neerleggen. Waarom is rekening houden met deze vrijstelling nu precies zo interessant? Zeer eenvoudig.

Voor het eigen risico geldt dat ze de periodieke kostprijs die je moet betalen voor je bestelauto verzekeren op verschillende manieren kan beïnvloeden. Een lager eigen risico zorgt er namelijk voor dat de periodieke verzekeringspremie kan worden verhoogd. Kies je voor een hoger eigen risico? Dan kan het omgekeerde worden gerealiseerd. Dit betekent dat je ervoor kan zorgen dat de periodieke kostprijs die je moet betalen aanzienlijk naar omlaag kan worden getrokken. Het spreekt voor zich dat je bestelauto verzekeren hierdoor een flink stuk goedkoper zal worden.

Bezoek Diks.nl om je verzekering te vergelijken.

Twijfel dus zeker geen moment langer en zorg ervoor dat je altijd kiest voor het eigen risico dat het beste aansluit op jouw verwachtingen. Enkel en alleen met een optimaal eigen risico voorkom je in de praktijk namelijk dat je teveel zal betalen voor de premie van je bestelautoverzekering.

Tip 4: Sluit geen extra dekkingen af die je niet echt nodig hebt

Voor elk type autoverzekering en dus ook voor de bestelautoverzekering geldt dat er extra dekkingen voor afgesloten kunnen worden. Het gaat daarbij concreet om dekkingen zoals bijvoorbeeld een bestuurdersverzekering en een rechtsbijstandsverzekering. Ondanks het feit dat dergelijke dekkingen absoluut zeer interessant kunnen zijn moet het gezegd dat er ook niet onbelangrijke nadelen aan verbonden zijn. Deze nadelen hebben dan uiteraard vooral betrekking tot de financiële kant van de zaak. Elke extra dekking die je toevoegt maakt je bestelauto verzekeren namelijk een stukje duurder. Bepaal omwille van deze reden altijd voor jezelf welke extra dekkingen je daadwerkelijk nodig hebt en welke je eigenlijk niet perse hoeft af te sluiten. Zo betaal je nooit teveel voor jouw bestelautoverzekering!

Tip 5: Je bestelauto verzekeren? Voer eerst een vergelijking uit!

Last but not least is het zo dat je voor een bestelauto verzekeren ook altijd een vergelijking dient uit te voeren. Zo’n vergelijking maakt verschillende zaken duidelijk. Niet in het minst zorgt ze ervoor dat je als toekomstige verzekeringnemer een correct beeld zal krijgen van het aanbod met bestelautoverzekeringen op de markt. Op deze manier kan je precies bepalen welke polisvoorwaarden het beste aansluiten op jouw verwachtingen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je direct zal kunnen achterhalen welke verzekeraar je de beste prijs kan aanbieden. Ook dit laatste punt is natuurlijk één die zeer belangrijk is.

Wil je dus met andere woorden graag je bestelauto verzekeren en zou je daarvoor de meest optimale verzekering willen afsluiten? Dan zal het uitvoeren van een vergelijking je meteen de weg wijzen in de richting van de interessantste manier om je bestelauto te verzekeren.