De 5 redenen waarom een nieuwe compressor belangrijk is

compressor

Compressoren zorgen ervoor dat gassen (bijvoorbeeld lucht) kunnen worden samengeperst totdat de juiste druk bereikt is om bepaald werk te verrichten. Compressoren zuigen lucht op die dan in het apparaat terecht komt, waarna de compressors de juiste druk kunnen aanbrengen. Zo wordt de luchtdruk in de compressor hoger dan de luchtdruk om de compressor heen en komt er dus een verschil. Er zijn verschillende soorten compressoren. Op het internet is er meer informatie te vinden over deze soorten compressoren, maar het grootste verschil zit in de manier waarop de luchtdruk wordt gewijzigd. Welke compressor het meest geschikt is, ligt aan het doel dat met de compressor bereikt moet worden. 

Wat doet een compressor precies?

Een compressor, zoals hierboven al vermeld, zorgt ervoor dat de luchtdruk verandert. Soms is het nodig dat er constant luchtdruk is. De compressor zorgt hier dan voor. Het is belangrijk dat de compressor goed werkt, want wanneer deze niet meer zou werken kan het hele systeem dat verbonden is met de compressor ook stilvallen. Je hebt bij het aansluiten van compressors twee opties; je sluit de compressor aan op een ketel of je sluit hem direct aan op een slang. Wanneer je de compressor op een ketel aansluit, blijft de luchtdruk die je wil ook in de ketel behouden. Wanneer je de compressor direct op de slang aansluit, komt er in de slang meteen een bepaalde luchtdruk. 

Redenen om een compressor te gebruiken

Een compressor zorgt eigenlijk altijd voor een verschil in luchtdruk, maar de reden dat dit gedaan wordt kan best wel verschillend zijn. Zo kun je bijvoorbeeld compressoren gebruiken om banden op te pompen, om aardgas te veranderen waardoor er smallere leidingen en minder opslagruimte nodig zijn, om ruimtes of apparaten te koelen, om bepaald gereedschap aan te sturen en om dingen vacuüm te krijgen. Dit zijn een aantal voorbeelden, maar je kunt compressoren natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken. Wanneer je niet zeker weet of een compressor geschikt is voor het doeleinde waarvoor je hem wil gebruiken, kun je altijd contact opnemen met een bedrijf dat hier verstand van heeft. 

Onderhoud en reparatie aan compressoren

Het is heel belangrijk dat compressoren goed werken, want als dit niet het geval is kan het hele systeem waarmee de compressor verbonden is stoppen met werken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het is daarom belangrijk om onderhoud en reparatie aan je compressor goed bij te houden, zodat de kans kleiner wordt dat deze ineens niet meer werkt. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren, maar door het apparaat goed te onderhouden verklein je de kans wel. Het is slim om dit onderhoud en reparatie te laten doen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in compressoren, zodat je zeker weet dat er goed naar wordt gekeken. Een voorbeeld van zo’n gespecialiseerd bedrijf is Kleinjan Compressoren B.V.

Wil je meer informatie over compressoren?

Wanneer je dus onderhoud of reparatie nodig hebt of gewoon een vraag hebt over compressoren, ben je bij Kleinjan Compressoren B.V. aan het juiste adres. Zij zijn deskundige specialisten op het gebied van compressoren en staan altijd klaar om de klant zo goed mogelijk te helpen. Ze geven altijd eerlijk en onafhankelijk advies en kijken echt naar wat de klant nodig heeft en wil. Ze leveren dus maatwerk. Het maakt niet uit van welk merk je compressor is, zij kunnen altijd meekijken wat ze kunnen doen. Heb je dus een vraag over compressoren in het algemeen, wil je advies over een bepaalde compressor of ben je op zoek naar onderhoud of reparatie? Bij Kleinjan Compressoren B.V. staan ze altijd voor je klaar en je kunt direct contact met hen opnemen.