De grootste voordelen van linkbuilding uitbesteden

linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een manier om aan Google te laten weten dat je website op bepaalde vlakken populair is. Door het laten plaatsen van linkjes naar jou website, ziet Google dit als stemmen, waardoor je beter wordt gepositioneerd in de zoekresultaten. Niet voor niets is linkbuilding daarom dus ook een belangrijk onderdeel van een SEO strategie. Om je een idee te geven welke voordelen het allemaal heeft om linkbuilding uit te besteden, hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Linkbuilding zelf doen

Je weet inmiddels het antwoord op de vraag, wat is linkbuilding. Linkbuilding is het verkrijgen van links naar jouw website. Dit kun je natuurlijk zelf doen, door mensen pro actief te gaan mailen of ze een linkje willen plaatsen naar jouw website, maar dat is natuurlijk ontzettend tijdrovend. Verstandiger is het om dit uit te besteden. Waarom, dat lees je hier.

Expertise

Linkbuilding is een vak apart. Zonder de juiste kennis kan het zelf meer kapot maken, dan dat het je uiteindelijk oplevert. Door het uit te besteden, zorg je ervoor dat er door mensen met de juiste kennis er ervaring aan wordt gewerkt, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat Google je afstraft.

Groter netwerk

Bureaus die zijn gespecialiseerd in het doen van linkbuilding, hebben natuurlijk een enorm netwerk. Zelf een advertorial bestellen is dan vaak vele malen duurder, dan wanneer je dit via een bureau laat doen. Doordat ze de beschikking hebben over een gigantisch netwerk, kun je er bijna zeker van zijn dat ze ook het gewenste resultaat zullen gaan behalen. Wel is het goed te weten dat dit niet van vandaag op morgen gebeurt en dat tijd en geduld een belangrijke schakel is in deze. Het is heel goed mogelijk dat je na enkele weken voorzichtig wat eerste effecten ziet, maar je moet niet raar staan te kijken, wanneer dit tot enkele maanden kan duren.