De mogelijkheden van een online leeromgeving voor jouw bedrijf

online leeromgeving

Ieder bedrijf zou er eigenlijk één moeten hebben, dan hebben we het natuurlijk over een online leeromgeving. Nu is het voor de ietwat kleinere bedrijven wellicht een flinke investering en zijn andere opties waarschijnlijk doeltreffender, maar voor de grotere bedrijven is de perfecte manier om er voor te zorgen dat het personeel beschikt over de juiste kennis en informatie. Omdat er ontzettend veel verschillende mogelijkheden zijn, hebben we er een aantal voor je tussenuit gepikt en wat verder voor je uitgelicht. Het biedt je namelijk als bedrijf ontzettend veel mogelijkheden om relatief snel en gemakkelijk het personeel te voorzien van onder andere nieuwe instructies of informatie.

Onboarding nieuwe werknemers

Vooral bij nieuwe werknemers kost het vaak ontzettend veel tijd om deze te voorzien van alle benodigde informatie van het bedrijf. Door een digitale leeromgeving te creëren, kunnen nieuwe werknemers voor aanvang van bijvoorbeeld hun eerste werkdag een e-learning volgen, waarin tal van praktische zaken worden verteld. Zo hoeft er niet iedere keer iemand fysiek het hele verhaal meermaals te doen en weet de werknemer direct wat hij of zij kan verwachten. Dit zorgt ook vaak voor een stuk extra vertrouwen en maakt het voor instromen van nieuw personeel stukken soepeler.

Bijscholen van het personeel

Het komt bij veel bedrijven regelmatig voor dat er wat kleine aanpassingen plaatsvinden. Een recente aanpassing is bijvoorbeeld geweest dat roken absoluut niet meer is toegestaan. Dit is voor veel mensen heel goed te begrijpen, maar het kan natuurlijk zijn dat er mensen zijn, die dit om wat voor reden dan ook niet helemaal hebben meegekregen. Door dat ruim van te voren een e-learning te laten ontwikkelen door Nieuw Initiatief zorg je ervoor dat alle werknemers exact weten wat er in de nieuwe situatie van ze wordt verwacht. Dit geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld verandering van bepaalde looproutes of de aanschaf van nieuwe machines. Kortom, je kunt er dus alle kanten mee op.