De mogelijkheden van werkplekken reserveren

werkplekken reserveren

Het is een veelvoorkomend probleem, als je besluit om op kantoor te gaan werken in plaats van thuis dan ben je afhankelijk van een werkplek. Als er vervolgens geen werkplek beschikbaar is voor jou dan kan dit roet in het eten gooien. De oplossing hiervoor bestaat uit een systeem waarbij je van tevoren een plek reserveert. Op deze manier houd je bij hoeveel plekken er zijn en hoeveel plekken al zijn vergeven. Daarnaast kun je gebruiken maken van bepaalde tijdsloten, waarbij geldt dat medewerkers een plek voor een aantal uren mogen reserveren. Deze overzichtelijke manier van werken voorkomt chaos op het moment dat er te weinig plekken blijken te zijn voor te weinig mensen. Wist je dat je een werkplek reserveren via een app mogelijk is? Lees in onderstaande blog alles over de mogelijkheden van een werkplek reserveersysteem.

De voordelen van een systeem

Een van de manieren waarop je tot een systeem kunt komen waarbij werkplekken worden gereserveerd is kiezen voor Reflex Online. Dit is een manier om ervoor te zorgen dat er een duidelijke planning ontstaat waarbij je een overzicht hebt over wie thuis werkt en wie op kantoor gaat werken. Hierbij geldt dat je dit per dag kunt afwisselen. Het is immers niet goed om iedere dag op kantoor te werken of iedere dag juist thuis te werken. Een ander voordeel van het systeem is dat je gemakkelijk collega’s kunt vinden in de app. Er is namelijk sprake van een systeem waarbij je direct ziet waar een collega aan het werken is.

Efficiënt gebruik van tijd

Door het systeem maak je op een efficiënte manier gebruik van tijd. Denk hierbij aan het feit dat veel medewerkers meer dan een kwartier per dag bezig zijn met het vinden van een werkplek. Deze zoektocht zal voortaan veel efficiënter verlopen indien je gebruik maakt van de app. Hierdoor neemt de efficiëntie van de werktijden erg toe. De productiviteit van het werk gaat omhoog terwijl de medewerkers veel plezier beleven aan het feit dat ze voortaan hun eigen plekje hebben. Houd wel rekening met privacy, aangezien medewerkers hun gegevens moeten invullen voor gebruik.

Ervaringen van andere gebruikers

Indien je twijfelt over de toegevoegde waarde van het systeem kun je ervoor kiezen om ervaringen van andere gebruikers door te nemen. Verdiep je in de recensies die geschreven zijn, waarin de nadruk vaak gelegd wordt op de persoonlijke beleving. Voor de meeste mensen geldt dat de overzichtelijke manier van werkplekken reserveren erg waardevol is binnen hun eigen werkomgeving.