De SpiralTrain’s Docker Containers cursus

training in het werken met Docker containers

SpiralTrain biedt uitgebreide training in het werken met Docker containers waarmee je applicaties effectiever kunt beheren en implementeren terwijl de schaalbaarheid van ontwikkelingsprocessen en implementatiestrategieën wordt vergroot.

De grondbeginselen van Docker

In deze cursus leer je de grondbeginselen van Docker en containerisatie, van het bouwen van Docker-images en containers tot orkestratietools zoals Docker Compose en Kubernetes orkestratiebeheer. Aan het eind ontwikkel je vaardigheden die nodig zijn voor het opzetten van een ontwikkelomgeving met Docker, het inzetten van applicaties in containers voor implementatiedoeleinden en het schalen van infrastructuur met behulp van container orkestratietechnologieën.

De voordelen van Docker Containers

Docker Containers bieden talloze voordelen, van snellere ontwikkelcycli en consistente omgevingen tussen verschillende omgevingen tot reproduceerbare applicaties en het snel en naadloos schalen naar grote aantallen. Zowel ontwikkelaars als systeembeheerders kunnen profiteren van Docker om complexe apps eenvoudig te implementeren, ongeacht de verschillen in infrastructuur.

Docker containers

Ideaal voor ontwikkelaars en systeembeheerders

SpiralTrain’s Docker Containers cursus is ideaal voor ontwikkelaars, systeembeheerders en iedereen die Docker wil leren gebruiken om applicaties effectiever te beheren. De cursus bevat hands-on oefeningen en voorbeelden uit de echte wereld, zodat deelnemers direct kunnen beginnen met het oefenen van Docker-containers in een meeslepende virtual reality-omgeving.

De cursus is afgerond

Na het succesvol afronden van deze cursus heb je een diepgaande kennis van Docker Containers. Je zult in staat zijn om zelfstandig Docker-images te bouwen, applicaties te containeriseren en applicaties te implementeren en beheren met behulp van Docker in ontwikkelings-/implementatieprocessen. Bovendien zul je de belangrijkste containerisatieconcepten begrijpen en Docker met succes kunnen integreren in ontwikkelings-/implementatiecycli.