De voordelen van een eigen onderneming

De voordelen van een eigen onderneming

Het is voor sommige mensen erg lastig om voor een baas te werken. Er zijn namelijk mensen die het erg lastig vinden om iemand te hebben die hen vertelt wat ze moeten doen. Daarom kan het voor hen een goed idee zijn om een eigen onderneming te beginnen. Hierbij ben je eigen baas en kun je dus zelf bepalen wanneer je wel en niet werkt. Het heeft een aantal grote voordelen om een eigen bedrijf te doen.

Eigen baas zijn

De meeste mensen hebben er geen probleem mee om voor een baas te werken, maar dit kan voor sommige mensen wel erg lastig zijn. Het kan voor hen dus erg fijn zijn om een eigen onderneming te hebben. Wanneer je een eigen zaak hebt kun je namelijk zelf bepalen wanneer je werkt en wanneer niet. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat de klanten van je bedrijf tevreden blijven. Daarom is het van belang dat je niet zomaar vrij neemt wanneer je daar zin in hebt. Het is namelijk zo dat je als ondernemer altijd je bedrijf op de eerste plaats zet. Als je dit niet doet is de kans groot dat het bedrijf niet succesvol zal worden. Sommige mensen vinden het lastig om altijd met hun eigen bedrijf bezig te zijn, maar dit is vaak wel nodig. Natuurlijk is het ook mogelijk om een bedrijf te hebben waar je niet dagelijks mee bezig hoeft te zijn, maar vooral in het begin is dit bij veel bedrijven wel het geval. Hier moet je op voorbereid zijn als je een eigen bedrijf wilt beginnen.

Een eigen kantoorpand

Het is voor veel bedrijven erg handig om een kantoorpand te hebben. Dit hoeft niet per se heel groot te zijn, maar je hebt dan in ieder geval een eigen plek voor je bedrijf. Als je bijvoorbeeld iets moet bespreken met één van je personeelsleden, kun je dat mooi op het kantoor doen. Je moet er als eigenaar van het bedrijf wel voor zorgen dat het kantoor ruim genoeg is voor al jouw werknemers. Dat is erg belangrijk aangezien het kantoor anders niet veel nut meer heeft. Als je op zoek bent naar een kantoor, kun je ervoor kiezen om op het internet te zoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld zoeken op ‘office to let’. Zo vind je ook de locaties die zich qua promotie vooral richten op internationale bedrijven. Je kunt een kantoorpand beoordelen op verschillende punten. Zo kan de plek waar het kantoor staat bijvoorbeeld erg belangrijk zijn voor het succes van het bedrijf. Denk daarom goed na over de mogelijke locaties waar je je bedrijf kunt vestigen.

Belastingvoordeel

Als je ondernemer bent kun je in Nederland op verschillende manieren gebruik maken van belastingvoordeel voor ondernemers. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het aftrekken van de BTW. Hierdoor hoef je de 21 procent BTW niet te betalen. Op de meeste aankopen maakt dit weinig verschil, maar als je bijvoorbeeld een auto of een dure telefoon of laptop wilt kopen, is dit erg gunstig.