De voordelen van een huismerk toner?

printer

Niet iedere printer gebruikt natuurlijk toners, het gros van de printers maakt namelijk gebruik van cartridges. De printers welke toners gebruiken zijn namelijk net even anders, zo zit er in een toner geen inkt maar tonerpoeder. En maakt deze printer gebruik van thermo printing ipv electro printing. Toners vindt je in veel verschillende soorten en maten. Maar ook in origineel en huismerk, net als bij de cartridges.

Huismerk toners goedkoper dan originele toners?

Printen kan qua kosten letterlijk en figuurlijk in de papieren lopen. Zo kost de gemiddelde originele toner tot wel 50% meer dan een huismerk toner. We kunnen dus stellen dat het goedkoper is om huismerk toners aan te schaffen voor uw printer. Maar waarom is het verschil in prijs zo groot? Die vraag stelde wij ons ook. We hebben het voor je uitgezocht!

Originele toners, van de bekende fabrikanten zoals HP en Brothers kosten gemiddeld 50% meer dan originele toners. Dit komt omdat de originele fabrikanten verschillende kosten verwerken in de prijs van hun navul producten. Denk hierbij aan marketingkosten, productiekosten van de bijbehorende printer. Maar ook de standaard productiekosten van originele producten ligt aanzienlijk hoger dan bij huismerk toners.

Een huismerk toner set van het type 415 (HP) vinden we op het internet voor een bedrag van 440 euro. Een flink bedrag, maar deze toners zijn goed voor ruim 13.000 printjes. De originele variant kost 359 euro maar heeft minder tonerpoeder en is daarom goed voor slechts 4500/5000 printjes. Tel uit je winst.

Is er een verschil in toner kwaliteit?

Ooit gehoord van ISO 9002 en 14000? Deze productie normen staan centraal in deze branche voor zowel huismerk- als originele toners. Beide producten worden volgens dezelfde normen geproduceerd, Dit betekend dus de kwaliteit van huismerk inkt identiek is aan dat van een originele fabrikant. Toch zijn veel originele printer fabrikanten van mening dat dit niet het geval is. De meeste printers geven bij het plaatsen van huismerk inkt namelijk een melding weer waarin staat dat het gebruik van huismerk inkt slecht is voor een printer. Maar uit tests blijkt dat dit een leugen(tje) is om jou als consument bij originele inkt te houden.