De voordelen van een sluitplan voor bedrijfsgebouwen

sluitplan voor bedrijfsgebouwen

Een sluitplan voor bedrijfsgebouwen is een heel efficiënte hulpmiddel. Een hulpmiddel om aan de beveiligingseisen van een bepaald type bedrijfsgebouw te voldoen. Het moet aan alle normen voldoen, voordelen aan alle betrokken partijen bieden en qua werking het maximale kwaliteitsniveau garanderen, plus daarbij mogelijk van de allernieuwste technologieën gebruikmaken.

Een optimaal sluitplan

Een goed opgezette beveiliging van een bedrijfsgebouw is altijd gebaseerd op een goed sluitplan. Want met een sluitplan, wat soms ook wel een sleutelplan genoemd wordt, bepaalt men heel systematisch wie er wel of niet met een enkele sleutel een toegang heeft tot specifieke bedrijfsruimtes.

Een sluitplan is met andere woorden bedoeld om de toegang structuur zo duidelijk mogelijk weer te geven. Het vormt een ultieme basis voor het gehele beveiligingssysteem. Dit om zo ook de grootst mogelijke veiligheid voor werknemers en activa beveiliging te garanderen.

Door de volgende aanbevelingen op te volgen, kan ieder bedrijf een uitgebreid sluitplan creëren dat de veiligheid en beveiliging van de bedrijfsfaciliteiten maximaliseert.

De sleutel distributie

Gebruik zo weinig mogelijk uniek gemarkeerde sleutels om zo de mogelijkheid van ongeoorloofde en ongedocumenteerde duplicaten te elimineren. Elke sleutel die binnen het bedrijf gebruikt wordt, moet altijd identificeerbaar en gemakkelijk via het sleutelplan te volgen zijn.

Een controle over hoe de sleutels gemaakt worden en wie ze in het bezit hebben, is essentieel om een adequate beveiliging van een bedrijfsgebouw te bieden.

De sloten

Stel formeel vast wanneer bepaalde sloten in een bedrijfsgebouw gewijzigd moeten worden. Overweeg enkel de sloten te vervangen als een sleutel is verloren, gestolen of niet door een ontslagen medewerker is teruggegeven.

Omarm technologie

De juiste technologie kan de efficiëntie en effectiviteit van een sleutelbeheersysteem drastisch verbeteren. Er zou bijvoorbeeld een cloudgebaseerd systeem gebruikt kunnen worden om alle belangrijke controlegegevens te beheren, en die gegevens zouden het liefst onmiddellijk vanaf elke smartphone of computer toegankelijk moeten zijn.

Een dergelijke functionaliteit biedt meerdere gebruikers vanaf elke locatie een beveiligde toegang tot de gegevens en kan volgens verschillende autorisatieniveaus beheerd worden.

Controle van de beschikbare sleutels

Controleer de beschikbare sleutels en hun sleutelhouders regelmatig. Dit kan namelijk meehelpen om het belang van de algehele veiligheid en beveiliging van het bedrijfsgebouw voor iedereen in het oog te houden.

Tot slot

Mechanische sleutelsystemen kunnen, in combinatie met de bovenstaande sleutelbeheer richtlijnen plus een effectief sluitplan beleid, jouw bedrijfsgebouw het hoogst mogelijke niveau van beveiliging, bescherming en gemoedsrust bieden.