Digitale veiligheid is prioriteit: zo bescherm je gevoelige gegevens

Digitale veiligheid

Het internet is een geweldig fenomeen. Het is het handigste gereedschap wat de mens ontworpen heeft en bijna iedereen heeft er toegang toe. Soms vergeet je hoe raar het eigenlijk is, dat we op een scherm elke vraag waar we antwoord op willen hebben kunnen typen, en dat er altijd een antwoord is. Je kan je niet eens meer voorstellen hoe het is om het niet te hebben. Super handig! Dat zou je in eerste instantie denken. Maar het internet is zo toegankelijk, dat het essentieel is geworden. Alle informatie, persoonlijke informatie of informatie van de overheid, wordt bewaard op harddrives. Mocht er zich dus een probleem voorkomen in het systeem, dan kan alle informatie die we niet op papier hebben staan verdwijnen.

Pas op voor cybercriminaliteit

Alles staat dus op het internet. En er zijn genoeg foute mensen die daar gebruik van willen maken. Al dan niet voor eigen baat of gewoon om een ander te zieken. Het zaait namelijk ongelofelijke paniek en chaos. Als een systeem van een belangrijk bedrijf als facebook gehackt is, hebben de hackers toegang tot privé gegevens van waarschijnlijk wel meer dan een miljard mensen. Digitale veiligheid is dus ongelofelijk belangrijk. Om daarom zeker te weten dat er niks misgaat bij je apparaat kun je bij Rootsec een penetratietest laten uitvoeren. Dat houdt in dat experts van IT Nederland zich voordoen als hackers om te zien hoe makkelijk het is om je systeem te kraken.

Bij een security assessment moet jij aan de medewerkers uitleggen wat er mis is. Als je het zelf niet zo goed weet is dat okay, maar kun je vertellen wat je wel weet. Daarna zoeken ze het probleem op, intern of extern, en lossen ze deze voor je op. Ben je bezorgd of jouw privé gegevens door anderen bekeken kunnen worden? Laat Rootsec jouw apparaat dan compleet veilig maken.