Dit is waarom je een training zakelijk Engels moet volgen

training zakelijk Engels

Een taalcursus Engels hoor ik je al denken, ‘ik zit toch niet meer op de middelbare school’. Nee, zeker niet. De meeste Nederlandse mensen spreken een gedegen woord Engels, daar is niets tegen in te brengen, en zeer waarschijnlijk ben jij echt geen uitzondering op die regel. Dus als jij redelijk Engels kan, waarom zou je dan op latere leeftijd nog een training zakelijk Engels doen?

Omdat wij je scepticisme wel begrijpen leggen we je hier een klein beetje uit over de taalcursus op maat die een training zakelijk Engels is. Waarom zou je het doen en wat zijn de voordelen?

Waarom en de voordelen?

De eerste vraag is dus waarom een training zakelijk Engels? Nu hebben we al gezegd dat de meeste nederlanders best redelijk Engels praten en dat is zeker waar. Toch worden er nog veel fouten gemaakt die makkelijk voorkomen kunnen worden.

Zo gaat er bijvoorbeeld nog heel veel mis in het opstellen van dergelijke mails, of zelf rapporten. Lang niet iedereen weet nog wat formeel Engels nu werkelijk inhoudt en hoe je het heden te dage goed schrijft. Een taalcursus op maat kan je hierbij dus wel degelijk een stap op weg helpen.

Daarnaast is het ook zo dat veel mensen wezenlijk overschatten hoe goed hun Engels werkelijk is. Vaak denken we een gigantische woordenschat te hebben die er bij een presentatie zo uitloopt, waardoor er een fantastische presentatie op tafel komt tegelijk. Helaas valt dit toch echt vaak tegen. Onze woordenschat is al lang niet zo groot als dat we dachten, of hoopten dat deze was. Een taalcursus op maat kan je dus helpen om de Engelse woorden weer op een rij te krijgen, waardoor je een goede presentatie kan geven.

Waarom is dit nu zo belangrijk? Nouja, het is je waarschijnlijk wel opgevallen dat we in een globaliserende wereld wonen waarin het spreken van degelijk Engels cruciaal is. Het goed schrijven en spreken van de Engelse taal is dus ook van wezenlijk belang voor het bedrijfsleven. Een training zakelijk Engels is dus zo’n slecht idee nog niet.