Dit is wat je over digitaal factureren wil weten voor je eraan begint

digitaal factureren

Wanneer je onderneemt, komt er veel bij kijken om je bedrijf maandelijks draaiende te houden! Naast het zoeken naar nieuwe klanten, je producten of diensten verbeteren, dien je ook nog je administratie bij te houden. Is er een manier waarop je makkelijker met je facturatie om kunt gaan? Zeker! Digitaal factureren maakt je werk een stuk makkelijker en sneller. In deze blog lees je waar je rekening mee dient te houden als je ervoor kiest om digitaal te factureren. Daarnaast is het belangrijk dat je de factuur compleet aanlevert bij je klant. Vandaar dat er dieper wordt ingegaan op het aanmaken van facturen.

Wat komt er bij digitaal factureren kijken?

Digitaal factureren helpt je om makkelijk en snel facturen via de mail naar de klant te versturen. Dit kun je al regelen met één druk op de knop. Heb je klanten die je maandelijks exact hetzelfde factureert? Dan kun je ook automatische facturen voor hen instellen. Dit kost je maandelijks veel tijd en moeite, aangezien de facturatie snel afgehandeld kan worden. Welke voordelen zitten er aan digitaal factureren? Allereerst gaat digitaal factureren veel sneller dan via de post. Wanneer je de factuur verzendt, heeft de klant de factuur direct in de inbox. Je kunt een betaallink in de factuur verwerken, zodat de klant de factuur direct met iDEAL kan voldoen.

Sommige online boekhoudpakketten geven je zelfs een overzicht van de status van iedere factuur. Is de factuur al voldaan of zit de klant over de betaaltermijn heen? Zit je te wachten op je geld? Dan zou je zelfs automatische betaalherinneringen per mail kunnen instellen. Hierdoor hoef je zelf minder tijd in je administratie te steken.

Waar dien je op te letten als je een factuur aanmaakt?

Een factuur maken kan best lang duren. Zeker als je de facturen maandelijks voor iedere klant handmatig moet samenstellen. Gelukkig is er een manier waarop je het opmaken van facturen en het verzenden ervan kunt automatiseren. Digitaal factureren werkt makkelijk en snel en past bij ieder type ondernemer. De factuur dient in ieder geval telkens aan de wettelijke eisen te voldoen. Wat dit zijn, lees je terug op de website van de Belastingdienst. Zorg ervoor dat je met een online programma werkt die automatische facturen met de juiste informatie en lay-out voor je opmaakt. Het enige wat je hoeft te doen is op de verzendknop drukken!