Dit moet je weten als zzp’er

Dit moet je weten als zzp’er

Ieder jaar maken duizenden mensen de keus om aan de slag te gaan als zzp’er. Dit komt met name omdat je als zzp’er meer vrijheden ervaart en er is een mogelijkheid om meer geld te verdienen. Zo is het mogelijk om een eigen uurtarief te bepalen en het is mogelijk om zelf je vrije dagen in te plannen. Toch komen er ook een hoop andere zaken bij kijken, zoals administratie, plannen en het afsluiten van verzekeringen. In dit artikel leg ik uit wat je moet weten als zzp’er.

Welke rechtsvorm kies je?

Als je aan het begin staat van jouw carrière als zzp’er, dien je te kiezen voor een rechtsvorm. Dit wordt ook wel een ondernemingsvorm genoemd. Een zzp’er heeft de keus uit een aantal mogelijkheden: een eenmanszaak, een VOF (Vennootschap Onder Firma) en een BV (Besloten Vennootschap). De meeste zzp’ers kiezen voor een eenmanszaak. Bij een eenmanszaak is er sprake van een eigenaar. Daarnaast is het net zoals bij andere rechtsvormen ook mogelijk om personeel aan te nemen. Als je kiest voor een eenmanszaak ben je echter wel zelf volledig verantwoordelijk voor alles dat zich binnen jouw onderneming afspeelt.

Welke verzekeringen kies je?

Naast dat je een keuze dient te maken voor een rechtsvorm, dien je ook zelf de verzekeringen af te sluiten. Hierdoor ben je in staat om zakelijke risico’s af te dekken. Er zijn echter een hoop mogelijke zakelijke risico’s, waardoor het financieel vrijwel onmogelijk is om je voor alle risico’s te verzekeren. Er zijn echter een aantal verzekeringen die door vrijwel elke zzp’er worden afgesloten, namelijk een aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Tegenwoordig sluiten ook steeds meer mensen een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Er zijn namelijk steeds meer mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de premie niet te hoog uitvalt. Daarnaast zijn ze sinds kort ook met een nieuwe wet bezig om deze verzekering verplicht te stellen.

Wil je graag meer informatie over een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Neem dan zeker een kijkje op www.tulpenfonds.nl. Zij bieden gunstige verzekeringen aan voor zzp’ers.