Drie punten waarmee een boekhouder je kan helpen

boekhouder

Een ondernemer wil bezig zijn met z’n business. Daar krijgt je energie van. Kansen zien, mogelijkheden benutten, dat is waar je voor gaat. Om de zaken te laten functioneren moet je echter ook voldoen aan heel veel regels en heb je een aantal verantwoordelijkheden. Zoals de administratie, de BTW-aangifte en de aangifte inkomstenbelasting. De vraag die je hierbij kunt stellen is, doe ik het zelf of ga ik kijken voor hulp. Zelf doen lijkt soms handig omdat je veel kennis hebt van je bedrijf en dan hoef je er gaan kosten voor te maken. Maar soms is het toch niet zo verstandig en is samenwerken met een boekhouder een rationele keuze.

De administratie

Een boekhouder heeft veel kennis van zaken door zijn betrokkenheid met verschillende bedrijven. Aangezien de administratie zijn prio is, heeft hij er de gewenste tijd voor. Hij werkt sneller vanwege zijn ervaring en hij is  op de hoogte van de laatste stand van zaken. Uitbesteden levert jou als ondernemer veel tijd op.

Branche Horeca en Zakelijke Dienstverlening

Speciaal voor de Horeca en de Zakelijke dienstverlening is er een innovatieve speler in de markt, de IBEO Boekhouder. Dit bedrijf vindt het een uitdaging om zaken te automatiseren en zo de administratie leuk te maken. Zij hebben een sterke betrokkenheid en focus op hun klant. Geen uurtje-factuurtje mentaliteit maar juist een frisse wind door je cijfers. Dit is professionaliteit zonder strakke pakken en keurige ensembles.

Opstellen BTW-aangifte

Een boekhouder kan voor jou een BTW-aangifte opstellen. Dit kan maandelijks, per kwartaal of soms jaarlijks. Altijd fijn als dit nauwkeurig bijgehouden wordt. Wil je dit toch liever zelf doen, dan kan de boekhouder controleren of jouw eigen BTW-opstelling klopt. Dan heb je zo een goede stok achter de deur.

Aangifte inkomstenbelasting

De aangifte inkomstenbelasting is wat lastiger om op te pakken. Hier heb je echt even de aandacht en de kennis voor nodig om dit tot een goed einde te brengen. Om te zorgen dat dit goed gebeurt kun je samenwerken met je boekhouder. Jij als ondernemer zorgt dat hij alle papieren krijgt die van belang zijn en de boekhouder doet de rest. Zo zorg je dat je alle mogelijkheden gebruikt en de kennis van de actuele regels en wetten ligt bij de boekhouder. Verder geeft een boekhouder je graag advies over financiële zaken en denkt hij mee in het belang van jouw onderneming en privé situatie.