E-mail hosting: wat is het en hoe werkt het?

E-mail hosting

Hosting is beschikbaar in verschillende diensten. Je kunt kiezen voor hosting voor een domein en hosting voor je website of webshop, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor e-mail hosting. Maar wat is dit precies en hoe werkt het? Hier lees je alle belangrijke informatie over het hosten van je mails en hoe jij hiervan kunt profiteren.

Wat is e-mail hosting?

E-mail hosting is een dienst die zich vooral richten op het beheren van mails. Bij deze dienst worden je e-mail servers beheert. Je mails op eigen domein worden hiermee beheerd, het is dan ook niet hetzelfde als Google of Yahoo. Goede e-mail hosting is vooral aan te raden wanneer je een e-mailservice wilt op de domeinnaam waar je de eigenaar van bent. Een goede provider in e-mail hosting kan dit voor je regelen. Het maakt niet uit of je een klein of middelgroot bedrijf hebt: alle bedrijven die te maken hebben met regelmatig e-mailverkeer hebben baat bij het aanschaffen van goede e-mail hosting.

De werking van e-mail hosting

Wanneer je gebruik maakt van e-mail hosting worden jouw mails en bestanden opgeslagen op een server. Wanneer je een mail ontvangt op het geregistreerde adres, zal deze naar de server geleid worden. Daar wordt de mail geverifieerd en gecontroleerd op spam. Zo weet je zeker dat je alleen veilige mails binnenkrijgt. E-mail hosting brengt verschillende geavanceerde oplossingen met zich mee. Zo blijft je inbox veilig, kunnen hackers niets met jouw mail en krijg je alleen de waardevolle mails binnen. De voordelen van zakelijke e-mail hosting? Die vind je in onderstaand overzicht:

  • Professioneel: goede e-mail hosting zorgt ervoor dat jouw bedrijf zeer professioneel oogt. Of het nu gaat om een mail, een factuur of een andere dienst. Je wilt altijd dat je betrouwbaar overkomt bij klanten en goede e-mail hosting zorgt hiervoor.
  • Beveiliging: hosting van je mail en websites zorgt ervoor dat je beschermd bent tegen cyberaanvallen van hackers. Ook krijg je nooit spam en virussen in je mailbox. De persoonlijke gegevens van je klanten komen op deze manier nooit in gevaar.
  • Advertenties: dankzij e-mail hosting heb je geen last meer van ongewenste advertenties, waardoor je mailbox er een stuk overzichtelijker uitziet.
  • Opslag: je hebt alle ruimte die je nodig hebt in je mailbox, waardoor je geen mails meer hoeft te verwijderen of meldingen krijgt dat je mailbox niet genoeg ruimte heeft.