Een bedrijfsklok aan de muur op kantoor

bedrijfsklok

Het bijhouden van de tijd

Iedere ochtend staan we vroeg op om op tijd op het kantoor te zijn. Voor het merendeel van ons leven moeten we aan het werk en krijgen we iedere dag te maken met verantwoordelijkheden. Werken in een kantoor, een winkel of als deel van een bedrijf: er zijn vele opties als het gaat om banen en onze dagelijkse bezigheid.

Alhoewel de locaties en soorten van werk misschien veel van elkaar verschillen, hebben ze toch een ding die overal hetzelfde is. We moeten ons overal aan de tijd houden, om op tijd te beginnen, om op tijd in een vergadering aanwezig te zijn en natuurlijk zodat we op tijd weer naar huis kunnen. Om de tijd bij te houden maken we graag gebruik van een klok en ook op het kantoor of in een bedrijf hoort hier eentje te hangen.

Simpel of uniek

Ieder bedrijf is anders en daarom zijn er ook als het gaat om bedrijfsklokken een grote verscheidenheid aan keuzes, zodat iedere muur een bijpassende elektrische wandklok kan krijgen. Over het algemeen kun je in de meeste kantoren een standaarduitvoering van de klok vinden. De meeste populaire klok voor deze zakelijke omgeving is nog steeds de standaard zwart-witte wijzerklok.

Simpel, minimalistisch en eenvoudig af te lezen, zodat het voor iedereen duidelijk is hoe laat het is. Daarnaast heb je ook nog een verscheidenheid aan andere klokken die passend gemaakt kunnen worden op kantoor of in het bedrijf. Er hoeft natuurlijk niet alleen gedacht te worden aan zo’n standaard variant van een klok en er kan een leuke afwisseling gevonden worden door te spelen met kleuren en vormen.

Representatie

Een bedrijf heeft vaak een doel of houd zich bezig met een bepaalde branche en ook hier kan op worden ingespeeld als het gaat om het kiezen van een klok voor aan de muur. Een bedrijf wat zich bezighoudt met het plannen van reizen zou bijvoorbeeld een leuke klok kunnen ophangen in de vorm van een schelp.

Of een bedrijf wat te maken heeft met auto’s, kan vast wel een leuk exemplaar vinden in de vorm van een auto of dat een favoriet automerk representeert. De klok kan op zo’n manier het bedrijf representeren en een klein beetje meer plezier toevoegen aan het aflezen van de tijd. Zo kunnen de medewerkers met een blik op de muur herinnerd worden aan waar ze het werk voor doen en dat hun bedrijf graag met ze meedenkt en innovatief te werk wil gaan om de omgeving een prettige sfeer te geven.