Een expert op het gebied van boekhouding inschakelen

expert op het gebied van boekhouding inschakelen

Je zou je als ondernemer wellicht kunnen afvragen waarom je een expert op het gebied van boekhouding moet inschakelen als je deze taak ook zelf kunt uitvoeren. Je kunt hiermee besparen op deze kostenpost. Helaas wordt bij het maken van deze keuze uitsluitend gekeken naar de factuur die de boekhouder stuurt maar dit “bonnetje” geeft niet het totale beeld van deze overweging. Er zijn namelijk een aantal kosten die veel ondernemers voor het gemak maar even vergeten. Daarnaast wordt er niet gekeken naar de opbrengsten van de keuze om een expert op gebied van boekhouding in te schakelen.

De belangrijkste kostenposten

Er zijn een aantal kostenposten te benoemen die betrekking hebben op het bijhouden van de boekhouding. Of je als ondernemer deze kosten daadwerkelijk maakt, hangt af van de gemaakte keuze op dit gebied. Aan de ene kant ligt de eerder genoemde factuur van de boekhouder die je moet betalen. Aan de andere kant ligt de rekening voor het gebruik van je digitale boekhoudpakket. Uiteraard zijn er boekhoudpakketten te verkrijgen die nagenoeg niets kosten maar deze opties zijn niet toereikend als je een groter bedrijf hebt. In dat geval zul je wellicht ook steeds minder de tijd (willen) hebben om de boekhouding zelf bij te houden. Het ondernemerschap zelf heeft immers de prioriteit!

Kosten op gebied van boekhouding die veel ondernemers vaak over het hoofd zien

Je eigen werkuren zijn een goed voorbeeld van de kosten op gebied van boekhouding die ondernemers vaak over het hoofd zien. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je een goede kennis hebt van zowel boekhoudkundige- als fiscale zaken. Het is goed om hierbij te realiseren dat de fiscale regels sterk aan verandering onderhevig zijn. Je moet dus zorgen dat je als ondernemer op de hoogte bent en blijft. Mocht je hier niet helemaal in geslaagd zijn en je komt in de problemen met de belastingdienst, moet je er wel voor zorgen dat dit wordt opgelost. De leercurve die je hiervoor doorloopt moet je wel rekenen onder de kosten die je moet maken op boekhoudkundig gebied.

De meest geschikte expert op gebied van boekhouding

De meest geschikte expert op gebied van boekhouding is een persoon die je niet alleen ontlast op dit gebied maar ook als je persoonlijke relatiemanager met je meedenkt. Dit is dus een persoon die betrokken is bij je bedrijf en een proactief met je meedenkt zoals bij Stolwijk Accountants het geval is. Dit kantoor is onderscheidend op gebied van het onderhouden van duurzame relaties met opdrachtgevers. Ambitieuze ondernemers kunnen terugvallen op de uitstekende expertise en lange ervaring van hun gespecialiseerde experts op gebied van boekhouding.