Een virtual office: wat is het en wat kan je er mee?

virtual office

We werken steeds meer online en remote en dat is sinds de pandemie alleen maar toegenomen. Tegenwoordig bestaat er ook zoiets als een virtual office. Ga bijvoorbeeld voor een flexibel inschrijfadres voor KvK in Amsterdam. Een virtual office kan een uitkomst zijn voor mensen die eigen ondernemer zijn en veel remote werken. Wat is een virtual office en wat kan je er mee? We leggen het in dit artikel haarfijn uit.

Wat is een virtual office?

Een virtual office, zoals van Amsterdam Offices, is een vast adres, is niet echt een fysiek kantoor, maar kan wel ingeschreven worden bij de KvK als vast adres. Ook is het als ondernemer mogelijk om in dit virtuele kantoor je postadres te vestigen en je telefoondienst te plaatsen. Het gebruik van een virtueel kantoor kent voor ondernemers vele voordelen, waar we later in dit artikel wat dieper op in gaan.

Wie hebben er baat bij?

Zeker sinds de pandemie, maar ook daarvoor al, is de wereld van het ondernemen drastisch veranderd. De laatste jaren zijn we veel meer online gaan werken en veel meer gaan werken vanuit het buitenland. Veel ondernemers, waaronder ZZP’ers hebben geen vaste werkplek meer. In principe is dat niet echt een probleem wanneer je gewoon je dagelijkse werkzaamheden moet uitvoeren, maar veel belastingtechnische en juridische formaliteiten zijn nog niet helemaal ingericht op deze moderne manier van werken. Wanneer je hier als ZZP’er regelmatig tegen aan blijft lopen, kan het gebruik van een virtueel kantoor een uitkomst zijn.

Het voordeel van een eigen adres

Het gebruik van een virtueel kantoor kent vele voordelen. Een virtueel kantoor moet je huren, maar de kosten hiervan zijn significant veel lager dan die van een fysiek kantoor. Het is handig om een postadres voor je bedrijf te hebben, dit kan het adres van het virtuele kantoor zijn. Bovendien geeft een adres in jouw KvK-register meer allure dan wanneer het adres van jouw onderneming gewoon een thuisadres is. Je kunt de klant of samenwerkingspartner eigenlijk een beetje foppen. Het lijkt alsof je een (groot) eigen pand hebt, terwijl je in werkelijkheid gewoon een virtueel kantoor huurt. Daarnaast vinden veel ondernemers in kader van privacy het niet prettig hun thuisadres op facturen te moeten vermelden. Wil jij dat ook graag? Zoek dan online en vind een aanbieder die dat voor jou kan regelen!