Geschikt boekhoudprogramma vinden

boekhoudprogramma

Er zitten ook minder leuke kanten aan het “eigen baas” zijn

Zelf ondernemen is voor velen een droom en een mooie uitdaging. Toch zijn er ook vele uitdagingen die horen bij het zelf verantwoordelijk zijn voor alles wat er binnen jouw bedrijf gebeurt. Er zijn bijvoorbeeld taken of werkzaamheden die je misschien liever niet zo graag doet maar die wel moeten gebeuren. Voor veel mensen valt de boekhouding of de algemene administratie hieronder. Om de boekhouding makkelijker te maken en ervoor te zorgen dat hier zo min mogelijk tijd aan verloren gaat, maar het wel in een keer correct gebeurt, zijn er steeds meer handige hulpmiddelen waar je gebruik van kan maken.

Online boekhoudprogramma’s worden steeds beter en gebruiksvriendelijker en zijn dan ook een absolute uitkomst voor veel ondernemers en ZZP’ers die zich hierdoor meer kunnen richten op de “leukere” zaken van het ondernemerschap en minder tijd kwijt zijn aan de saaie en soms complexe administratie.

Online boekhouden is voor iedereen mogelijk

Voor sommige mensen is het werken met nummers en cijfers een ‘ver van hun bed show’ en vooral voor mensen die in uitvoerende beroepen werken kan het doen van de boekhouding en administratie nog weleens een uitdaging vormen. De reden hiervoor, is dat het doen van de boekhouding vrij weinig te maken heeft met het ambacht waar deze ondernemers alle dagen mee bezig zijn.

Gelukkig is de beschikbare online software op dit gebied steeds gebruiksvriendelijker, zodat je geen expert hoeft te zijn om de boekhouding te doen. Veel kleine ondernemingen hebben de boekhouding in eigen beheer en maken incidenteel gebruik van een accountantskantoor om alles nog eens door te lichten en te controleren. Met een online boekhoudprogramma is dit eigenlijk niet nodig en kun je alles van A tot Z zelf doen zonder dat je hier een accountant voor hoeft in te huren.

Altijd en overal live het bedrijfsresultaat in kunnen zien

Er zitten vele voordelen verbonden aan het zelf doen van de boekhouding online. Zo sla je bijvoorbeeld alle gegevens op in een online cloud en hoef je niet bang te zijn voor het risico dat je de gegevens verliest in het geval van een computer- of harde schijf crash.

Een ander voordeel aan de online boekhouding, is dat je te allen tijde live het bedrijfsresultaat in kan zien. Dit geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om ook de bedrijfsvoering hierop af te stemmen, zodat je budgetten kan aanpassen en aan het einde van het jaar nog betere resultaten kan boeken dan vooraf gepland was. De boekhouding wordt hierbij een belangrijke tool voor het meten van het succes van de onderneming.