Heerlijk slapen op een boxspring

boxspring

Goed en lekker slapen is heel belangrijk! Niets is fijner dan uitgerust opstaan om aan je dag te beginnen. De meeste hotels weten dat en kiezen daarom voor een boxspring, omdat een boxspring simpelweg zorgt dat je lekker slaapt en fit weer wakker wordt. Maar waarom zou je alleen in een hotel zo lekker slapen? Lekker slapen wil je toch elke dag? Als je een nieuw bed wil aanschaffen, is dat hét moment om zo’n heerlijk comfortabele boxspring in huis te halen. In deze blog gaan we niet in op de voordelen van een boxspring. Dit keer vertellen we je meer over de diverse standaard en niet-standaard maatvoeringen van een boxspring. Zodat je de juiste keuze kunt maken.

In welke standaard maten is een boxspring te koop?

Je kunt een 1 persoons- en een 2 persoons boxspring kopen. De 1 persoons boxspring kan 70-, 80- of 90 cm breed zijn. De 2 persoons boxspring is standaard 140-, 160- of 180 cm breed. Daar tussenin zit de twijfelaar, een boxspring van 120 cm breed. Een ideale afmeting als je alleen slaapt, maar wel lekker de ruimte wilt hebben in bed. Ook ideaal als je net niet genoeg ruimte hebt voor een bredere 2 persoons boxspring. Al deze breedtes hebben een standaard lengteformaat van 200 cm.

Niet- standaard afmetingen, zowel lengte als breedte

Het kingsize bed noemen we apart. Deze luxe, comfortabele boxspring is super breed, 200 cm, en wordt vaak in hotels, B&B’s en huizen met ruime slaapkamers gebruikt. Daarnaast zijn er ook boxsprings met afwijkende lengte maten te koop. 210 en 220 cm, zodat je, als je lang bent, niet met je voeten buiten het bed hoeft te slapen. Wil je voordelig zo’n heerlijke boxspring aanschaffen? Dan is de boxspring outlet zeker iets voor jou!