Hoe een zakelijk adres je productiviteit kan verhogen

productiviteit verhogen

Een zakelijk adres is een ideale oplossing voor freelancers en startende ondernemers die vanuit huis werken, maar niet hun privéadres willen gebruiken voor hun onderneming. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel met je zakelijke adres en beschermt zo je privacy. Je zorgt voor een professionele uitstraling en voorkomt gedoe bij verhuizingen. Daarnaast verhoogt een zakelijk adres je productiviteit als ondernemer op verschillende manieren.

Lange reistijden voorkomen

Voor veel freelancers en startende ondernemers is het mogelijk om vanuit huis te werken. Ze hebben alleen een computer en internet nodig om hun werk te doen en dat kan vanaf iedere locatie. Door voor een zakelijk inschrijfadres te kiezen, kun je vanuit huis werken zonder dat je privéadres bekend is bij zakelijke contacten. Je voorkomt zo een hoop reistijd en kunt deze tijd in je bedrijf steken. Bij een reistijd van een half uur naar je kantoor, bespaar je iedere dag al een uur reistijd en deze tijd kun je nu gebruiken om je bedrijf te laten groeien.

Betere balans tussen werk en privé

Minder reistijd en werken vanuit huis zorgen ervoor dat je een betere balans tussen werk en privé kunt hebben. De tijd die je normaal gesproken in de auto doorbrengt, kun je nu aan de ontbijttafel met je gezin doorbrengen. Het is makkelijker om pauzes in te lassen om je privéleven te onderhouden wanneer je vanuit huis. Je bepaalt je eigen werktijden en dus ook wanneer je niet aan het werk bent. Deze gezonde balans is goed voor de mentale gezondheid en zorgt ervoor dat je tijdens werkuren extra productief aan de slag gaat.

Minder zakelijke uitgaven

Met een zakelijk adres bespaar je een hoop geld: in plaats van een fysieke ruimte te huren, hoef je nu alleen voor het zakelijke adres te betalen. De kosten zijn een stuk lager iedere maand, waardoor je een hoop geld overhoudt. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld minder uren per week gaan werken, waardoor je een betere werk-privébalans hebt, maar je kunt er ook voor kiezen om dit geld in je onderneming te investeren. Stop het bespaarde geld in marketing voor je bedrijf of volg cursussen om je kennis te vergroten. Hoe je het geld ook besteedt, het komt je productiviteit ten goede.

Zakelijke ondersteuning

Bij een zakelijk adres kun je ook voor een virtueel kantoor of een virtuele werkomgeving kiezen. Je hebt dan niet alleen het adres om je op in te schrijven en post op te ontvangen, maar ook digitale oplossingen die je productiviteit verhogen. Zo kun je afspraken met klanten in een digitale ontmoetingsruimte houden en maak je gebruik van andere digitale tools die je werk makkelijker maken. De zakelijke ondersteuning maakt je werk makkelijk en zorgt ervoor dat je tijd bespaart op allerlei handelingen. Zo ga je productiever te werk en krijg je meer gedaan in dezelfde hoeveelheid werkuren.

Aanbieder van een zakelijk adres

Tegenwoordig kun je terecht bij tal van aanbieders voor een zakelijk adres. Een voorbeeld van zo’n aanbieder is DamOffice. Dit bedrijf is gevestigd in het centrum van Amsterdam. Voor enkele tientallen euro’s per maand kun je bij deze partij terecht voor een officieel adres voor je bedrijf en bovendien kun je bij hen gebruik maken van werkruimte en vergaderruimte. Je kunt dus besluiten om op afstand te werken of daadwerkelijk langs te gaan om op locatie zelf te werken. Op afstand werken wordt tegenwoordig ook wel remote werken genoemd. Dat is dankzij een dergelijk adres dus mogelijk.