Hoe ga je om met afval op de zaak?

afval op de zaak

Het scheiden van het afval wordt als eis gesteld voor elke Nederlander. Op deze wijze kunnen wij erop toezien dat een ieder een steentje bijdraagt voor het behoud van een gezonde milieu. Hoe meer er wordt weggegooid zonder te scheiden, des te meer dit zorgt voor de verkeerde verwerking van ons afval. Ook als je een eigen zaak hebt wordt er van jou verwacht dat jij al het afval op de correcte wijze zal scheiden. Doe je dit niet dan kunnen er zelfs boetes worden opgelegd. Op de wijze proberen gemeenten ervoor te zorgen dat een ieder zich aan de regels houdt. Natuurlijk is het te verwachten dat je met jouw eigen zaak wat meer afval hebt dat thuis, maar ook jij kunt zorgen voor een goede verwerking van jouw afval. Hieronder volgen er enige tips die jou op weg kunnen helpen

Leg nadruk op het scheiden van afval

Het is belangrijk dat je een ieder op de hoogte stelt van wat het niet scheiden van afval met zich kan meebrengen. Laat ook weten dat binnen de zaak dezelfde eisen worden gesteld als die van de gemeente. Laat, indien nodig, weten dat er ook sancties zullen zijn voor het niet naleven van deze regels. Zorg ervoor dat een ieder ervaart dat dit een doel is waar er met ‘n allen aan gewerkt moet worden. Belangrijk is dat het scheiden van afval, op de correcte wijze, deel wordt gemaakt van het cultuur van de zaak.

Zorg voor de juiste benodigdheden

Je kunt natuurlijk niet van personeel verwachten dat zij zorgen voor een goede scheiding van al het afval, als jij niet zorgt voor de juiste middelen. Zorg er daarom voor dat je meerdere afvalbakken hebt staan. Elk met een ander doel. Zo moet je afvalbakken hebben voor papier, maar ook glas, plastic en restafval. Zorg ervoor dat elk individu zo min mogelijk redenen heeft om zich niet te houden aan de regels met betrekking tot correcte scheiding van afval.

Rolcontainer bestellen

Een rolcontainer bestellen zorgt ervoor dat je een plek hebt om alle afval van de kleinere vuilnisbakken in te kunnen deponeren. Een rolcontainer heeft ook wielen, waardoor je nooit een zware container hoeft op te tillen of moeite zal hebben met het duwen hiervan. Een rolcontainer is vaak ook een stuk groter waardoor je er veel in kwijt kunt.