Hoe kan ik ervoor zorgen dat er minder zonlicht in mijn kantoor komt?

minder zonlicht in mijn kantoor

Mensen hebben ramen nodig om normaal te kunnen functioneren. We kunnen niet alleen leven op kunstmatig licht dat we halen uit bijvoorbeeld lampen. Daarom hakken we gaten in de muren van onze huizen en doen we er wat glas in. Hierdoor krijgen we alsnog genoeg licht binnen om te kunnen zien, en krijgen we direct ook nog wat mee van buiten.

Shutters als stijlvolle raamdecoratie

Aan de andere kant willen we echter ook niet te veel licht binnen krijgen en bijvoorbeeld niet meer kunnen zien wat we aan het doen zijn. Een goede raamdecoratie hiervoor zijn shutters. Shutters komen in allerlei formaten. Je hebt de mooiste kleuren shutters en je kunt zelfs shutters op maat gemaakt hebben.

Een manier om het zonlicht uit je kantoor te houden, is door het gebruik van een raamdecoratie. Een van de meest stijlvolle en meest gebruikte raamdecoraties, zijn shutters. Shutters zijn doorgaans gemaakt van een robuust en stevig materiaal zoals hout, of de frame is gemaakt van hout en de rest van de shutter is gemaakt van kunststof of aluminium. Shutters hebben wat voordelen ter vergelijking met bijvoorbeeld gordijnen of andere raamdecoratie, omdat ze sneller passen bij de stijl en dus steviger zijn. Ook kun je de mooiste kleuren shutters kiezen en zelfs op shutters op maat gemaakt bestellen. Shutters bieden veel opties dus.

Gebruik zonwerende gordijnen als raamdecoratie

Een andere manier om het zonlicht buiten te houden in je kantoor, is door gordijnen te gebruiken. Net als de shutter, is het gordijn een van de meest gebruikte raamdecoraties. Dit komt doordat ze vaak erg makkelijk in het gebruik zijn, omdat je ze gewoon kunt ophangen zonder veel moeite. Veel mensen hebben zelfs al haken op hun plafond hangen bij het raam om er gordijnen op te hangen, waardoor de moeite nog minder is. Een nadeel tegenover shutters is dat ze vaak minder vanzelfsprekend met de stijl mengen. Zo kun je de mooiste kleuren shutters bestellen en zelfs shutters op maat gemaakt hebben.