Hoe linkbuilding een rol speelt in SEO

SEO

Linkbuilding betekent het bouwen van links van andere websites naar een website zoals die van jou. Als je een beginner bent of als je het gevoel hebt dat je veel op je bordje hebt, kan linkbuilding uitbesteden een goede optie zijn om de prestaties van je site te verbeteren. Dit betekent dat we een persoon inhuren met de vaardigheden op het gebied van linkbuilding. Maar laten we het eerst hebben over hoe linkbuilding een rol speelt bij SEO. Linkbuilding is belangrijk in SEO omdat de links een signaal naar Google sturen dat je website van kwaliteit is. Deze strategie leidt tot meer verkeer naar jouw website, wat kan resulteren in een hogere positie in Google of andere zoekmachineplatforms.

Typen linkbuilding

Er zijn drie soorten linkbuilding die je op jouw website kunt toepassen. Ten eerste hebben we de backlinks of anders bekend als inkomende links. Backlinks zijn links die van andere websites naar die van jou komen. Hoewel je zoveel mogelijk backlinks kunt toepassen, is dit niet langer de juiste manier om je ranking te verhogen. Je moet inhoud van hoge kwaliteit hebben en je moet goede site-eigenaren vinden die jouw site mogelijk naar die van hen kunnen linken. Zorg ervoor dat je dezelfde niche hebt om verwarring bij lezers te voorkomen. De tweede zijn outbound Links, wat het tegenovergestelde is van Backlinks. Uitgaande links zijn links van jouw website naar andere websites. De derde is interne links, dit zijn links die verbinding maken met andere pagina’s van je website. Dit type link helpt lezers het hele concept van je website te begrijpen.

Strategieën voor linkbuilding in 2022

Hier zijn een paar strategieën om in 2022 uit te proberen om op de hoogte te blijven van linkbuilding en SEO. Inhoud van hoge kwaliteit die het waard is om te delen, moet nog steeds de hoogste prioriteit hebben. Listicles hebben aangetoond meer bezoekers te trekken dan andere soorten artikelen, omdat het gemakkelijker te lezen is, maar toch veel informatie bevat. Een andere strategie is gastartikelen, het schrijven van inhoud voor andere websites binnen dezelfde branche. Je kunt ook proberen e-mails te sturen naar andere bloggers die mogelijk een deel van hun inhoud aan die van jou kunnen koppelen. Het schrijven van opmerkingen over relevante berichten kan ook helpen. De laatste is om gebroken of verloren links te herstellen. Vind relevante pagina’s en kijk of ze verbroken links hebben. Zo ja, dan kun je hen verzoeken hun link naar die van jou bij te werken. Dit zijn slechts een paar strategieën om te proberen voor linkbuilding. Er zijn nog andere strategieën, dus geef het de tijd om dit jaar bijgewerkte strategieën te verkennen voor het eigen succes van je website.