Hoe slim is een AGV?

AGV

Een AGV wordt ook wel een Automated Guided vehicle genoemd. Het zijn slimme voertuigen die zelfstandig kunnen rijden. Een AGV wordt in de meeste gevallen ingezet voor intern transport. Manieren van vervoer dus die anders door mensen gedaan zouden moeten worden.

Wanneer je als ondernemer van plan bent om een AGV aan te schaffen is de kans groot dat de de focus legt op alles wat dit apparaat zou moeten kunnen. Nu is het zo dat de AGV heel nuttig kan zijn maar niet de oplossing kan bieden voor alles.

Meer flexibiliteit kunnen brengen in veel logistieke processen is een groot voordeel van een AGV. Dit is dan ook de reden dat er steeds meer ondernemers ervoor kiezen om een AGV in te zetten. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat een AGV een aantal beperkingen kent.

Wat er is er wel of niet mogelijk met een AGV?

Wanneer er een AGV wordt ingezet binnen een bedrijf dient er rekening gehouden te worden met het feit dat de AGV lage pick-up mogelijkheden heeft. Dit is dan ook de reden dat er toch nog handmatige support nodig is om optimaal te werken.

Wanneer er wordt gewerkt met een combinatie van een aantal verschillende concepten zullen in de meeste gevallen een aantal systemen opnieuw moeten worden geïntegreerd. Daarnaast is het belangrijk dat de computing power van de betreffende AGV sterk genoeg is.

Het is dus verstandig om er als ondernemer zijnde rekening mee te houden dat er met een AGV veel mogelijk is, maar dat de machine zeker geen alleskunner is. Hoe dit in de praktijk werkt zullen we in dit artikel uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Hoe werkt een AGV?

Wanneer er een artikel van A naar B verplaatst moet worden met een AGV, is het belangrijk dat deze precies weet op welke plaats hij zich bevindt. Dit werkt via een localisatiecomponent. Dit betreft verschillende sensorinformatie.

Komt de AVG in een ruimte waar naast deze machine nog andere voertuigen zijn, dan zijn er mogelijkheden om te transportpaden van iedere afzonderlijke AGV te optimaliseren en deze op elkaar af te stemmen.

Wel is er hiervoor meer computerkracht nodig dat de AGV zelf heeft. Hierom is het belangrijk om een edge device te gebruiken waarmee de datastroom beheerd kan worden. Hierdoor wordt het niet alleen eenvoudiger maar ook goedkoper om de AGV in te zetten.

Omdat zelfs de krachtigste netwerken veel tijd nodig hebben voor gegevensoverdracht, kan dit tot gevolg hebben dat de kracht minder sterk wordt. Dit kan door edge voorkomen worden omdat deze techniek gebruik maakt van een cloud-ecosysteem.

Voordelen van een AGV

Door een AGV in te zetten kan er veiliger en nauwkeuriger gewerkt worden. Hierdoor bespaar je als ondernemer niet alleen tijd maar ook kosten. Denk je er zelf aan om een AGV binnen je bedrijf in te zetten? Bezoek dan de website van KUMATECH b.v. Hier vind je alle informatie over de AVG en de mogelijkheden.