Hoe zorg je ervoor dat je factuur snel wordt betaald?

factoring

Iedereen die ooit een factuur heeft uitgedaan weet hoe frustrerend het kan zijn om deze niet op tijd betaald te zien worden. De eindeloze stroom aan telefoontjes en mailtjes om maar te zorgen dat het geld binnenkomt. Niemand zit hierop te wachten, zeker niet als er ook nog eens je dagelijks brood van afhangt. De banken schieten in deze tijden ook niet meer zo snel bij, dus wat moet je nu? Dan schakel je de hulp in van een factoring bedrijf. Dankzij TheBlueFactor.nl kunnen we hieronder uitleggen wat factoring inhoudt en hoe voordelig dit kan zijn voor jouw bedrijf.

Wat is factoring eigenlijk?

Factoring is een manier waarop jij snel je factuur betaald krijgt door deze te laten betalen door een derde partij. Deze partij, een factoring bedrijf, gaat vervolgens voor je aan de slag om het geld van de klant te krijgen. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken over het papierwerk en de koppijn die hierbij komen kijken, en heb je vaak binnen 24 uur je factuur betaald gekregen. Hier gaat natuurlijk wel een rente overheen om de kosten van de derde partij te dekken, maar dat is logisch.

Zijn er verschillende vormen van factoring?

Er zijn zeker verschillende vormen van factoring, allereerst kies je een vorm die het beste bij de grootte van jouw bedrijf past, of je nu een zzp’er bent, een mkb of een groot bedrijf, er is altijd een vorm die bij jou past. Vervolgens kies je hoe je de uitbetaling wilt hebben. Wil je die voor 100% uitbetaald hebben, en hierbij direct de rentekosten betalen, of maar voor 95% en wacht je tot de klant ook daadwerkelijk heeft betaald voordat je de rest ontvangt? Wanneer de klant langer op zich laat wachten, is er kans om meer geld uitbetaald te krijgen ter compensatie. En wie wilt er nu niet meer geld ontvangen?