In welke gevallen is het slim om een auto te leasen voor je eenmanszaak

auto leasen eenmanszaak

Een auto leasen is tegenwoordig steeds gangbaarder. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor eenmanszaken. Of je nou schilder, timmerman of tuinman bent en een eenmanszaak hebt opgericht, je hebt in alle gevallen een goede bestelauto nodig.

Hiermee kan je eenvoudig al je materialen vervoeren. Ook als je een ander soort bedrijf hebt en je vaak onderweg bent om klanten te bezoeken, kan een auto leasen een voordelige optie zijn. Je hebt namelijk als zelfstandige een aantal voordelen.

Waarom een auto leasen als je een eenmanszaak hebt?

Het grootste voordeel van een leaseauto is dat je de kosten hiervoor uit kan spreiden over een langere tijd. Voor de aanschaf van een auto moet nou eenmaal een hoog bedrag worden betaald. Daar komen ook nog kosten voor verzekering, wegenbelasting en onderhoud bij.

Kies je ervoor om als eenmanszaak een auto te leasen, dan hou je op die manier beter overzicht over je maandelijkse kosten. Dit houdt in dat je geld overhoudt wat je weer kan investeren in je eigen zaak.

Hoe werkt een zakelijk leasecontract?

Ga je als eenmanszaak een auto leasen, dan kies je eerst welk model het beste bij je past. Heb je deze auto gevonden, dan sluit je een contract af bij de leasemaatschappij. Meestal loopt een zakelijk contract tussen de drie en vijf jaar.

Zou je liever voor een kortere termijn gaan, dan is dat tegenwoordig in veel gevallen ook mogelijk. Het betreft dan een shortlease contract. Dit houdt wel in dat je over het algemeen net wat meer moet betalen.

Wat zijn de fiscale voordelen?

Bij zakelijk leasen heb je het voordeel dat een aantal kosten fiscaal aftrekbaar zijn. Dit houdt in dat je bedrijfskosten die betrekking hebben op je leaseauto af kan schrijven. Rij je per jaar minder dan 500 km privé met je leaseauto, dan hoef je geen bijtelling te betalen. Dit moet je wel bewijzen met kilometerregistratie.

Heb je interesse in een leaseauto voor je eenmanszaak? Lees hier meer over het leasen voor je eenmanszaak.