Industriële automatisering in regio Eindhoven

Industriële automatisering in regio Eindhoven

Wereldwijd staat de Nederlandse stad Eindhoven bekend om zijn innovatieve karakter en creativiteit op het gebied van design van technologie. Er wordt gewerkt aan baanbrekende technologieën. Van kunstmatige intelligentie tot additive manufacturing en van system engineering tot micro- en nano-elektronica.
Het doel van al deze innovatie is het creëren van een positieve impact op het leven in het nu, maar ook zeker in de toekomst. Neem bijvoorbeeld industriële automatisering. Het optimaliseren van productieprocessen is iets waar veel bedrijven in Brainport Eindhoven zich mee bezig houden. We lichten hieronder enkele interessante Eindhovense bedrijven in de industriële automatisering voor je uit.

Yaskawa Electric Corporation

Één van de wereldmarktleiders op het gebied van aandrijvingen, industriële automatisering en robotica is het bedrijf Yaskawa. Dit bedrijf is opgericht in 1915 en streeft al vele jaren naar het optimaliseren van productiviteit en efficiëntie van machines en industriële systemen.
De producten van Yaskawa ondersteunen al meer dan 100 jaar automatisering in o.a. mijnbouw, machine- en werktuigbouw, houtbewerking en textielindustrie. Voor deze industrieën maakt Yaskawa producten als frequentieregelaars, servomotoren, robots, generatoren, converters en software.

Brisq Automation

Brisq Automation staat bekend als specialist op het gebied van technische en industriële automatisering. Bij Brisq kun je terecht voor o.a. advies, fixedprice projecten, hardware engineering en e-installatie, detachering en service & onderhoud. Hiermee wil dit bedrijf in Brainport Eindhoven bijdragen aan de beweging naar duurzame en toekomstbestendige oplossingen.

Beckhoff Automation B.V.

Voor het realiseren van open automatiseringssystemen op basis van PC-gebaseerde besturingstechniek ben je bij Beckhoff Automation aan het juiste adres. De automatiseringsoplossingen van Beckhoff Automation worden wereldwijd toegepast, van CNC-gestuurde werktuigmachines tot en met intelligente gebouwbesturing.

Frenken Europe

Frenke Europe werkt al bijna 70 jaar voor internationale klanten in de medische, analytische, halfgeleider- en industriële automatiseringsmarkten. Voor diensten op het gebied van ontwerp, doorontwikkeling en complete productie op het gebied van mechatronische modules en systemen ben je bij Frenken Europe aan het juiste adres. Hun diensten stellen klanten in staat om innovatie te versnellen en processen te vereenvoudigen.

Affix Engineering B.V.

Als specialist in het programmeren van industriële robots heeft Affix Engineering B.V. het doel om robots toepassen bij het productieproces makkelijker te maken. Affix stelt kleinere en minder vermogende bedrijven in staat om zorgeloos te genieten van de nieuwe en innoverende technische oplossingen en het team is flexibel inzetbaar.