Is het veiliger om digitaal te werken met een cloud werkplek?

cloud werkplek

Het inrichten van een cloud werkplek heeft veel voordelen. Zo heb je alle documenten altijd bij de hand. Het creëert ook een online werkplek die iedereen overal kan gebruiken. Een cloud werkplek is een online werkplek in de cloud waarin medewerkers gegevens, software en applicaties kunnen openen en beheren. Al deze gegevens zijn te vinden op de cloud wat een verzameling van servers is. Door het gebruik van een cloud werkplek hoef je geen firewalls, servers en backup oplossingen aan te schaffen. 

Is het veilig?

Je vraagt je waarschijnlijk af of het wel veilig is zo’n cloud werkplek, of dat je moet kiezen voor veiliger werken met it beveiliging. Het inrichten van een cloud werkplek wordt gedaan met de beste hard- en software. Hierdoor staat de veiligheid voorop. Veiligheid is immers heel belangrijk bij IT. De veiligheid hangt wel af van de kwaliteit van jouw eigen ict-afdeling. Ook de kwaliteit van de provider is belangrijk. Zo is Microsoft een groot bedrijf wat een expert is in databeveiliging. Microsoft hanteert standaard data encryptie, zowel in de opslag als in verbindingen. De cloud systemen worden daarnaast regelmatig geupdate. Veiliger werken met it beveiliging hangt dus niet alleen af van een goede clouddienst. 

Voordelen van een cloud werkplek

Het inrichten van een cloud werkplek zorgt ervoor dat je altijd en overal met je collega’s kan samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan in de trein, op het werk maar ook thuis of in de auto. Daarnaast heb je een gegarandeerde veilige opslag voor je data. Veiliger werken met it beveiliging van de clouddienst is aan te raden. Dit zal je op de lange termijn ook nog eens kosten besparen. Je hoeft namelijk niet meer te investeren in het onderhouden van je eigen servers, software of hardware.