Komt er een bedrijfsverhuizing aan? Houd dan hier rekening mee

bedrijfsverhuizing

Het verhuizen van een bedrijf of Het naar een ander kantoor verhuizen is een hele opgave. Ten eerste onderbreekt het verhuizen van een bedrijf natuurlijk tijdelijk de normale gang van zaken. Het werk komt daardoor even stil te liggen. Je bent er dan ook bij gebaat dat de verhuizing zo snel mogelijk verloopt en zonder al te veel problemen.

Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het verhuizen naar een ander kantoor vraagt namelijk veel organisatorisch denken en veel fysieke arbeid. Immers staan kantoorgebouwen natuurlijk vol met meubels, computers en documenten die allemaal verhuisd moeten worden en dat op een overzichtelijke wijze.

Het is dan ook niet gek dat voor veel bedrijven het verhuizen van een bedrijf een probleem is. Moet jij verhuizen naar een ander kantoor dan kun je dus wel wat tips gebruiken. Daarom schrijven we in dit artikel wat tips die kunnen helpen bij een bedrijfsverhuizing.

Een paar tips

Oké, je weet binnen enkele weken ga je van kantoor wisselen. De eerste dingen die je dan gaat doen is het regelen van een verhuisbedrijf. Tuurlijk, je kan de verhuizing zelf regelen. Maar dit gaat je ongelofelijk veel tijd kosten. Het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf scheelt je heel erg veel moeite en tijd. Zo kun je snel weer aan het werk in het nieuwe kantoor.

Ook is het belangrijk om voor de verhuizing al je klanten en leveranciers te informeren. Dit kun je natuurlijk doen via de website of via een e-mail. Doe dit altijd enkele weken van te voren, zodat zendingen op het juiste adres geleverd kunnen worden. Heb je jouw postcode nodig? Een postcode zoeken kan gemakkelijk online.

De verhuizing

Dan de verhuizing zelf. Ten eerste is het altijd een goed idee om één werknemer verantwoordelijk te maken voor de verhuizing. Deze persoon is dan verantwoordelijk voor het plannen van een rooster, het controleren van veiligheid tijdens de verhuizing en alle documenten organiseert. Het voordeel van één persoon verantwoordelijk stellen is dat er zowel meer overzicht is en het laat andere mensen gewoon doorwerken.