LED verlichting voor warehouse: dit heb je nodig!

lijnverlichting

LED verlichting, hoewel het 10 tot 15 jaar geleden nog maar de vraag was of het de nieuwe standaard zou worden op gebied van verlichting, kunnen we anno 2024 zeggen dat dit zeker het geval is. TL lampen zijn verbannen, net als gloeilampen en andere energievreters. Daarentegen worden LED lampen steeds zuiniger en leveren ze aanzienlijk meer lumen per watt dan zo’n 10 jaar geleden.

Warehouse verlichting

Wanneer je op zoek bent naar verlichting voor een warehouse, dan is LED verlichting zeker een must. Welke vorm van LED verlichting hier optimaal is, is afhankelijk van een aantal zaken zoals de hoogte van de betreffende ruimte. Een populair product in deze branche is lijnverlichting

Wat is lijnverlichting?

Lijnverlichting, of beter gezegd, LED lijnverlichting, bestaat uit meerder componenten. De lichtlijnen worden hoofdzakelijk opgebouwd uit draagrails, ook wel montagerails genoemd. Afhankelijk van het merk en type kunnen deze draagrails wel meer dan 4 meter lang zijn. Deze draagrails zijn van aluminium en zijn eenvoudig aan elkaar te verbinden. Aan het begin of einde zijn deze rails te voorzien van een voeding. Of de gehele rail nu 4 meter lang is of 40 meter lang, er is maar 1 voeding nodig. Deze draagrails kunnen na het bevestigen worden voorzien van het gewenste aantal LED armaturen.

Variaties lijnverlichting

LED armaturen voor lijnverlichting zijn leverbaar in verschillende afmetingen, wattages en stralingshoeken. Ook de lichtkleur kan anno 2024 worden gekozen door de klant. Voor werkplaatsen en magazijnen wordt er veelal gekozen voor 5000K wit licht. Dit is niet alleen een prettige en frisse kleur maar ook prettig licht om bij te werken.

Vrijblijvend lichtplan & advies

Interesse in de mogelijkheden van lijnverlichting? Zowel advies op locatie als een lichtplan op maat zijn volledig vrijblijvend aan te vragen bij een erkende lichtspecialist. Een partij die actief is op landelijk gebied is LED Service Twente. Deze firma heeft een ruim aantal referenties op gebied van led lijnverlichting.