Maak kennis met creditmanagement en hoe het jouw onderneming kan helpen

creditmanagement

Ben je ondernemer en heb je gemerkt dat creditmanagement of debiteurenbeheer niet helemaal jouw ding is? Dan is het belangrijk dat je een oplossing zoekt, zodat je een positieve cashflow voor jezelf kunt creëren. Als ondernemer zijnde komt er veel op je af, je dient je namelijk aan allerlei voorwaarden te houden en je bent ook nog eens verplicht om je administratie correct bij te houden. Wanneer je te veel bezig bent met je administratie, heb je te weinig tijd om je onderneming te laten groeien. In deze blog lees je wat creditmanagement is en op welke manier je dit aan een professionele partij zou kunnen uitbesteden.

Wat houdt creditmanagement in?

Wist je dat creditmanagement uit veel meer bestaat dan alleen het creëren van een gezonde cashflow voor je onderneming? Wanneer je creditmanagement inschakelt, zorg je ervoor dat je zo min mogelijk geld verliest en je kredietrisico’s kunt beheren en beperken. Debiteurenbeheer is een manier van creditmanagement. Door debiteurenbeheer uit te voeren, worden openstaande facturen op tijd geïnd bij de klant. Hierdoor verlaag je het debiteurensaldo en zorg je voor een positieve relatie met je debiteuren en je eigen cashflow. Wanneer je het creditmanagement slim indeelt, ben je weinig tijd kwijt aan de administratieve werkzaamheden rondom het debiteurenbeheer.
Verder heb je altijd en overal inzicht in mogelijke kredietrisico’s. Hierdoor kun je meer uit je onderneming halen en op termijn een mooie groei doormaken, waardoor je nog meer omzet en winst uit je onderneming kunt halen.

Op welke manier kun jij je debiteurenbeheer uitbesteden?

Debiteurenbeheer is een belangrijk onderdeel van je onderneming. Wanneer je debiteurenbeheer op de juiste manier is geregeld, zorg je namelijk voor een positieve cashflow. Hierdoor kun jij je eigen rekeningen sneller betalen en heb je geld tot je beschikking wat je weer in je onderneming kunt investeren. Heb je weinig tijd of ben je niet zo goed in debiteurenbeheer? Dan bestaat er de mogelijkheid om je debiteurenbeheer uit te besteden. Op dat moment geef je het debiteurenbeheer aan een professionele partij uit handen. Zij zorgen voor het contact met je debiteuren en doen er alles aan om de openstaande facturen binnen de afgesproken betaaltermijn te innen.
Wanneer je ervoor kiest om je debiteurenbeheer uit te besteden, ga je een interessante samenwerking met een kennispartner op dat gebied aan. Je kunt dus ook advies aan hen vragen en er meer van leren, zodat je in de toekomst wellicht weer voor je eigen debiteurenbeheer kunt gaan zorgen.