Met deze 4 banen ervaar je ultieme zelfstandigheid en vrijheid

baan met vrijheid

Wil jij loskomen van het van 9 tot 5 op kantoor zitten? Of je nu veel wilt reizen of meer tijd wilt hebben voor je gezin, er zijn tal van redenen om een baan te zoeken met meer vrijheid. Vooral als ondernemer liggen er veel mogelijkheden om zelf je tijd in te delen en je werkplek te bepalen, maar ook als werknemer zijn er banen met veel zelfstandigheid en vrijheid te vinden. Wij delen onze 4 favoriete banen met je voor meer vrijheid in je werk.

Schrijven als locatieonafhankelijk werk

Een uitstekende baan waarbij je profiteert van vrijheid en zelfstandigheid, is werk als schrijver. Zo kun je bijvoorbeeld jouw geld verdienen met het schrijven van blogs en content voor anderen, met het bloggen voor je eigen website, met het schrijven van wervende teksten als copywriter of kun je aan de slag als vertaler. Zo willen veel webshops bijvoorbeeld in verschillende talen content op hun website.

Veel vrijheid als webdesigner of programmeur

Je kunt zowel als freelancer als in loondienst aan de slag als webdesigner. Jij werkt op tijden die jou uitkomen en vanaf een werkplek die je zelf uitkiest. Dit kan vanuit huis zijn, maar bijvoorbeeld ook vanuit tropische landen tijdens het maken van een mooie reis. Als webdesigner ontwerp jij de vormgeving van websites. Ben jij technisch aangelegd? Dan kan het ook interessant zijn om als programmeur aan de slag te gaan. In dit geval zorg je voor de software die voor de functionaliteit van de website zorgt.

Vrijheid in de binnenvaart

Schipper in de binnenvaart is een avontuurlijk en afwisselend beroep waar je wellicht niet zo snel aan denkt. In deze sector kun je direct aan de slag als kapitein, stuurman of matroos. Bekijk direct openstaande scheepvaart vacatures om een bijzondere baan te vinden die bij je past. Tijdens het varen passeer je de mooiste landschappen en geniet je veel van de frisse buitenlucht.

Verdienen als virtual assistent

Ben jij gek op regelen en organiseren? Dan is werken als virtual assistent, oftewel VA, misschien wel wat voor jou. Als VA ontzorg jij andere ondernemers die het te druk hebben met het runnen van hun bedrijf om alle taken die hierbij komen kijken op zich te nemen. Het werk van een virtual assistent is zeer breed en bestaat vaak uit website- en social media beheer, content creatie, online adverteren, e-mail marketing en het doen van de administratie.

Er zijn dus genoeg opties om meer vrijheid te creëren in je werk. Kies een optie die goed bij je past en genieten maar!