Met deze tips gaan de apparaten binnen jouw bedrijf langer mee

apparaten binnen jouw bedrijf

Aan apparaten geen gebrek binnen de meeste bedrijf. Sterker nog: jouw bedrijf valt of staat ermee. Zonder apparaten lukt het simpelweg niet om op grote schaal te produceren of de consument verder te helpen. Helaas zien we ook dat veel apparaten tegenwoordig over een minder lange levensduur beschikken. Dat komt niet alleen door onzorgvuldig gebruik, maar ook omdat er bespaard wordt op mechanische onderdelen en vervoer (waardoor de apparaten expres lichter worden gemaakt). Dat is allemaal van nadelige invloed op de levensduur. Gelukkig is er ook goed nieuws. Er zijn namelijk veel dingen die jij kunt doen om de apparaten binnen het bedrijf langer mee te laten gaan. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

Goed onderhoud

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het zal je nog verbazen hoe vaak goed onderhoud wordt vergeten. En eigenlijk ergens ook wel logisch. Onderhoud vergt veel tijd en aandacht. Dat schiet er nog wel eens bij in. Zeker als je ook nog eens een druk bedrijf probeert te runnen. Toch is het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Door het juiste onderhoud kan je de levensduur van de apparaten binnen het bedrijf namelijk drastisch verlengen.

Het kan verstandig zijn om een speciaal iemand binnen jouw bedrijf aan te wijzen als ‘onderhoudsmonteur’. Iemand die alles weet van de apparatuur binnen het bedrijf en tevens weet hoe deze onderhouden moet worden. Ook smeermiddelen inkopen kan verstandig zijn. Zo kan klein onderhoud altijd gewoon door het eigen personeel worden gedaan. Zo bespaar je ook nog eens op de arbeidskosten wanneer je tóch een professionele monteur had moeten inschakelen.

Efficiënt gebruik

Het is tevens belangrijk om efficiënt gebruik te maken van de apparaten. Het is dus niet de bedoeling dat je een apparaat gebruikt voor het maken van slechts één product als je hiermee ook tientallen producten zou kunnen maken. Het is beter om er efficiënt gebruik van te maken. Zo haal je alles eruit wat er in zit.

Bij grote bedrijven worden er vaak één of meerdere personen aangesteld om op het gebruik van dure apparatuur te letten. Is iedereen bevoegd om met deze apparaten te werken? Doen ze dit op de juiste manier? Worden de apparaten efficiënt gebruikt? Door hier op te letten, voorkom je dat de apparaten per ongeluk onjuist worden gebruikt. Met alle gevolgen van dien.

Leid het personeel op

Het is niet gemakkelijk om met geavanceerde apparatuur te werken. Zeker niet wanneer men hier nog nooit iets mee gedaan heeft. Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer je de levensduur van de apparaten wilt verlengen. Leid het personeel altijd goed op, alvorens zij zelf met de apparatuur aan de slag mogen gaan. Laat ze niet alleen goed inwerken, maar zorg er ook voor dat de eerste weken er altijd iemand aanwezig is om ze te hulp te staan. Op die manier bespaar je jezelf een heleboel kosten en weet je zeker dat er met de apparaten zorgvuldig wordt omgesprongen.