Nieuw bedrijfspand? De 3 dingen waar je rekening mee moet houden

nieuw bedrijfspand

Is jouw onderneming enorm gegroeid? Passen jullie niet meer op de huidige locatie? Willen jullie juist een kleiner bedrijfspand, omdat medewerkers veel vanuit huis werken? Of zijn jullie gewoon toe aan een nieuwe plek? Wat de reden voor de aanstaande verhuizing ook is, feit is dat jullie op zoek gaan naar een nieuw bedrijfspand. Hartstikke leuk én spannend natuurlijk! Maar hoe pak je de zoektocht naar zo’n nieuw bedrijfspand aan? En met welke dingen moet je rekening houden? Om je een zetje in de goede richting te geven hebben we drie handige tips voor je verzameld.

1. Breng in kaart wat je nodig hebt

Bij het zoeken naar een nieuw bedrijfspand is het noodzakelijk dat je een pand vindt dat aan jullie eisen en wensen voldoet. Dit heeft te maken met de omvang, maar ook met de mogelijkheden van de ruimte. Is er bijvoorbeeld een aparte vergaderzaal? Maar houd ook rekening met voldoende parkeerplek in de buurt. En wat dacht je van een keuken en toiletten? Voordat je panden gaat bezichtigen is het daarom van belang om goed in kaart te brengen wat je precies zoekt. Zo weet je sneller of een pand wel of juist niet in aanmerking komt.

2. Schakel een goede bedrijfsmakelaar in

Een nieuw bedrijfspand kiezen doe je niet elke dag. Daarom is het verstandig om de hulp van een expert in te schakelen. Zoek een expert die het werkgebied goed kent. Voor een bedrijfspand in bijvoorbeeld Arnhem kies je een makelaar in Arnhem. Deze weet precies welke bedrijfspanden, kantoorruimtes en winkels er beschikbaar zijn en heeft de expertise om het juiste pand voor jouw onderneming te vinden. Niet alleen kan een bedrijfsmakelaar bemiddelen tussen jou en de verkoper of verhuurder, ook kan de makelaar je bijstaan in het maken van belangrijke of lastige keuzes.

3. De mooiste en meest praktische inrichting

Als je jouw ideale nieuwe bedrijfspand hebt gevonden is het zaak om deze zo mooi en praktisch mogelijk in te delen. Ga jij voor een moderne inrichting of past klassiek beter bij jouw bedrijf? Waar je ook voor kiest, houdt er rekening mee dat de inrichting functioneel is en flexibel kan meebewegen met de ontwikkelingen binnen jouw bedrijf. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende flexwerkplekken, maar let er ook op dat je voor ergonomische kantoormeubelen kiest. Een verhuizing is het ideale moment om hier extra aandacht aan te geven. Zo werkt iedereen straks heerlijk in het nieuwe bedrijfspand.