Wat maakt een perscontainer ideaal voor bedrijven?

ondergrondse perscontainers

Bij het verzamelen van afval is de opslagplaats van groot belang. Er moet een manier zijn om het afval op te bergen zonder dat er sprake is van te weinig ruimte of overlast in de omgeving door stank. Een van de manieren waarop je dit kunt bereiken is kiezen voor een perscontainer huren via Afvalperscontainer.nl. Dit is een container met een groot formaat en bestaat verder uit het juiste materiaal. Je kunt kiezen voor een perscontainer huren indien je een grote klus wenst uit te voeren waarbij veel afval zal vrijkomen. Kies hierbij voor een bedrijf dat dicht bij jou in de buurt ligt, zodat je extra kosten met betrekking tot transport kunt voorkomen.

Voordelen van een perscontainer

Een perscontainer heeft als voornaamste voordeel dat er sprake is van extra opslagruimte ten opzichte van een normale container. Daarnaast staat een perscontainer voor een gedeelte onder de grond, waardoor deze voor omstanders minder in de weg zal staan. Verder is de container gemakkelijk te bedienen. Zodra het afval bijna tot het hoogste punt komt wordt deze hoeveelheid vuil veel aangestampt. Een perscontainer hanteert namelijk een persmechanisme dat voor het grootste gedeelte automatisch gaat.

Verschillende soorten afval

Een perscontainer kan tevens verschillende soorten afval aan. Alles wat namelijk samen te persen is, kan in deze container gegooid worden. Het is hierbij belangrijk om te weten dat afval scheiden nog steeds moet gebeuren. Houd dus vooral bij wat voor soort afval in de container terecht kan komen en wat voor soort afval niet. Alles kan erin gegooid worden, maar dit betekent niet alle soorten afval daadwerkelijk in de container gegooid mogen worden.

Hygiëne

Het laatste voordeel van een perscontainer is dat er sprake is van extra hygiëne. Het vuil zit in de container volledig afgesloten waardoor er geen ongedierte bij kan komen. Dit is een groot voordeel, aangezien vliegen graag op afval afkomen. Door de container zal de omgeving minder last hebben van stank en ongedierte, wat bij andere containers wel voorkomt. Er is sprake van een bijzonder hygiënisch proces, met name als de perscontainer goed wordt schoongemaakt als deze net geleegd is.