Personeel vinden kan lastig zijn, hoe moet het?

Personeel vinden

Als je een bedrijf hebt waarbij je personeel in dienst hebt kan het nog een beste uitdaging zijn om de juiste mensen te vinden. Het is vaak zo dat er een bepaald type mens het beste past bij bepaald werk. Belangrijk is dus dat je en de juiste mensen vindt en dat je deze dan ook nog op de juiste functie aan het werk zet. Je zult zien dat wanneer dit lukt je een erg productief team krijgt.

Zorg voor een goede vacature

Belangrijk is dat je begint met een goede vacature. Je wilt dat mensen gelijk enthousiast worden als ze jouw vacature lezen. Zorg er daarom voor dat je hem aantrekkelijk maakt. Je wilt ook weer niet dat hij te lang wordt met te veel informatie, dit kan ervoor zorgen dat mensen hem al niet willen lezen. Zorg voor een korte en bondige vacature waarin je de werkzaamheden goed omschrijft. Ook is het handig om de eisen die jij hebt voor een medewerker duidelijk maakt. Zo is een minimale leeftijd altijd handig om te benoemen, soms kan het ook nodig zijn om een minimaal opleidingsniveau te benoemen. Als mensen hier dan blij van worden zou je ze kunnen doorsturen naar een andere pagina. Hierin kun je dan ook nog wat meer vertellen  over het bedrijf zelf en hoe het team bijvoorbeeld in elkaar zit.

Probeer op zoveel mogelijk plekken je vacature aan te bieden

Dan is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen jouw vacature te zien krijgen. Hiermee zou je ze namelijk geïnteresseerd kunnen maken. Er zijn veel verschillende plekken waar je vacatures kunt plaatsen, doe het op zoveel mogelijk plekken. Zo is het altijd fijn om ze op plekken te zetten waar veel mensen komen. Het kan dus zijn dat je dit in de plaatselijke supermarkt doet, maar via het internet bereik je veel  meer mensen. Zo kan je op je eigen social media kanalen je vacatures plaatsen. Er zijn veel mensen die het dan voorbij zien komen en het mogelijk doorsturen naar mensen die wellicht geïnteresseerd zijn in de baan. Ook kun je het op je eigen website zetten, iedereen die deze dan bezoekt ziet ook gelijk dat er dan een baan vrij is waar ze wellicht zouden kunnen werken. Zo zou het kunnen dat mensen die een opleiding doen om bijvoorbeeld adviseur te worden jouw website bezoeken om eens te kijken hoe dat eruit ziet. Als ze dan direct ook een baan mogelijkheid zien zouden ze hier op kunnen reageren.

Maak gebruik van je netwerk

Het is ook altijd verstandig om contact op te nemen met mensen uit je netwerk. Misschien kennen zij nog wel wat technisch personeel wat jij juist nodig hebt. Je laat hen dan weten dat je op zoek bent naar personeel en vaak houden hun dan ook nog wel een oogje voor je open. Zodra zij dan wat zien wat zou kunnen werken sturen ze die door naar jou. Dit kan ervoor zorgen dat jij sneller aan nieuw personeel komt.