Psychologische hulp in het buitenland, zo werkt dat

Psychologische hulp

Als je in het buitenland verblijft, bijvoorbeeld voor je werk of omdat je aan het reizen bent kan het voorkomen dat je te maken krijgt met psychische problemen om wat voor reden dan ook. Het kan dan lastig zijn om hulp te vinden, omdat je je vaak niet kunt uitdrukken in je moedertaal. Iets vertellen in het Engels of in de taal van het land waar je verblijft is toch anders dan over je problemen praten in je moedertaal. Gelukkig kun je ook online met een psycholoog praten.

Last van heimwee

Als je gaat wonen in het buitenland kun je te maken krijgen met stress en heimwee. Je leven is drastisch veranderd en je mist je vrienden en familie. Hierdoor kun je last krijgen van psychische klachten zoals depressie en angst. Het kan zijn dat het beeld van wonen in het buitenland niet overeenkomt met de realiteit. Soms kan het lastig zijn om alles te relativeren. In dat geval kan het goed zijn om hier met een psycholoog over te praten.

Expat psycholoog

Via een Expat psycholoog is het mogelijk om te praten over je problemen. Een expat psycholoog kan je helpen met praktische tips. Bijvoorbeeld hoe je nieuwe mensen kunt leren kennen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je je meer thuis gaat voelen in het land. Vaak heeft een expat psycholoog zelf ook in het buitenland gewoond, waardoor deze weet voor welke uitdagingen je staat.

Online gesprekken

De gesprekken die je voert met de psycholoog zijn volledig online. Bijvoorbeeld via WhatsApp, Skype of FaceTime. Ook chatten en mailen behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je je gesprekken met de psycholoog later nog eens teruglezen. De gesprekken worden gevoerd in het Nederlands, zodat je je makkelijk kan uitdrukken. Via psycholoogopafstand.nl kun je makkelijk online een gesprek inplannen.