Raamfolie voor je bedrijf: ontdek de mogelijkheden

Raamfolie voor je bedrijf

De meeste bedrijfspanden hebben veel ramen. Het grote voordeel daarvan is dat er veel daglicht naar binnen komt en dat zorgt voor een prettige werkomgeving. Maar er zitten helaas ook een aantal nadelen aan een kantoorpand met veel ramen. Denk bijvoorbeeld aan overlast van het zonlicht of aan inkijk van voorbijgangers. En wat te denken aan het risico op inbraak? Even een ruit ingooien is zo gepiept.

In dit blogartikel vertellen we je over de verschillende mogelijkheden voor raamfolie op maat.

Soorten raamfolies

Er zijn verschillende soorten raamfolies beschikbaar op de markt, ieder met een eigen kenmerken laten we ze één voor één behandelen.

Anti-inkijkfolie

Als je de inkijk van buitenaf wilt verminderen is anti-inkijkfolie een goede oplossing. Het is niet zo dat je helemaal niet meer naar binnen kunt kijken, maar het grootste gedeelte van de inkijk wordt geblokkeerd. Daarentegen kun je wel zelf naar buiten blijven kijken.

Anti-inbraakfolie

Met anti-inbraakfolie versterk je als het ware je ruit. Wanneer iemand probeert om de glazen in te gooien zorgt de folie ervoor dat het glas bij elkaar wordt gehouden. Dit betekent niet dat het niet meer mogelijk is om in te breken via de ramen, het wordt alleen een stuk lastiger en het duurt langer. En dat is precies datgene waar inbrekers een hekel aan hebben.

Zonwerende folie

Met zonwerende folie kun je de temperatuur op kantoor tot wel 8° verlagen. Ideaal, zeker omdat we steeds met warmere zomers te maken hebben.

Gekleurde raamfolie

Gekleurde raamfolie is ideaal als je bijvoorbeeld een stuk inkijk wilt wegnemen maar tegelijkertijd wel naar de voorbijgangers wilt communiceren wat voor bedrijf je hebt. Je ziet dit vaak toegepast bij bijvoorbeeld makelaars of woonwinkels.

Raamstickers en raamfolie komen heel dicht bij elkaar in de buurt. Het verschil is dat raamstickers in diverse vormen leverbaar zijn, zoals de vorm van je logo.

Laat je goed adviseren

Wanneer je je gaat oriënteren op raamfolie is het belangrijk dat je goed laat adviseren over de mogelijkheden. Hiervoor kun je terecht bij een signingbureau.

Tot slot willen we je erop wijzen dat het van belang is dat je de raamfolie niet zelf probeert aan te brengen. Ondanks de beweringen dat dit een klusje is dat je zelf zou kunnen doen, is het aanbrengen van de raamfolie vakwerk. Het is namelijk vrij lastig om het strak op de ramen te monteren zonder dat er luchtbelletjes ontstaan. Een signingspecialist weet als geen ander hoe je de folie strak tegen de ramen kunt plakken. Het is de investering voor de montage meer dan waard.