Rijdende reclame: 3 dingen om op te letten

rijdende reclame

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe manieren om jouw onderneming of organisatie te promoten, kun je onder andere denken aan rijdende reclame. Wist je dat, volgens het CBS, reclame op voertuigen (auto’s, touringcars en het openbaar vervoer) ongeveer 160.000 contactmomenten per maand heeft? Dat betekent dat je met slechts een voertuig nog veel meer dan 160.000 mensen bereikt met jouw reclame. Rijdende reclame is dus een zeer goede marketingstrategie wanneer je jouw onderneming lokaal, regionaal of zelfs landelijk goed wilt promoten door middel van offline reclame. Er zijn echter wel een paar dingen waar je op moet letten en die leggen we je uit.

1.      De leesbaarheid

Tekst in een reclame – of dat nou op een bord, televisie of een auto is – moet goed leesbaar zijn. Zeker voor rijdende reclame is dit enorm belangrijk, omdat niet alleen het medium waarop de reclame zichtbaar is beweegt, maar vaak de persoon die de reclame ziet ook. De reclame is maar een korte tijd zichtbaar voor de kijker, waardoor de tekst extra leesbaar en pakkend moet zijn. Leesbaarheid kun je vergroten door goed na te denken over de kleur van de tekst (die moet goed contrasteren met de achtergrond), de lettergrootte en het lettertype. Hoofdletters worden bijvoorbeeld als beter leesbaar beschouwd dan kleine letters en hetzelfde geld voor sans serif en serif lettertypes.

2.      De kwaliteit

zakenman

Voertuigreclame is een vak, en kun je het beste aan de experts overlaten. Wanneer je een optimaal resultaat wilt behalen en nog lang gebruik wilt kunnen maken van de reclame, kun je de autoreclame ontwerpen met behulp van een vakkundig ontwerper. Ieder voertuig is anders en vraagt daarom ook om een ander design. Hoewel het zelf ontwerpen en drukken van je voertuigreclame op de korte termijn goedkoper is, is het iets waar je op de lange termijn spijt van kunt krijgen. Wanneer voertuigreclame niet ontworpen en geplaatst is door een specialist, zal hij vaak makkelijker verslijten of loslaten. Daarnaast ben je, wanneer je een expert inhuurt, altijd verzekerd van een strak en pakkend design.

3.      De wetgeving

Een laatste onderdeel waar je rekening mee moet houden is de wetgeving rondom voertuigreclame. In Nederland ben je gebonden aan bepaalde regels rondom dit onderwerp. Deze kunnen verschillen per gemeente. In sommige regio’s mag je bijvoorbeeld voor bepaalde producten of diensten geen reclame maken, of is voertuigreclame helemaal verboden.

Kies voor rijdende reclame die werkt!

Rijdende reclame kan enorm succesvol zijn wanneer je dit goed aanpakt. Zorg voor een wel doordacht design waarin rekening gehouden wordt met de leesbaarheid en het voertuig waarop de reclame wordt geplaatst. Dit wordt vaak het beste gedaan door een vakkundig specialist die weet waar op gelet moet worden en wat het beste werkt. Ook kunnen zij je goed adviseren over de wetgeving rondom voertuigreclame.