Ruimtetekort? 4 oplossingen voor bedrijven

Ruimtetekort

Wanneer je een goedlopend bedrijf hebt, merk je ook dat de inboedel van het bedrijf steeds groter wordt. In eerste instantie is dit natuurlijk een goed teken, want dat betekent dat de zaken goed lopen. Het levert echter misschien ook stress op, omdat je niet meer weet waar je je spullen laat. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen om ervoor te zorgen dat je geen ruimtetekort meer hebt.

Ruimtetekort in je pand

Afhankelijk van wat voor bedrijf je hebt en wat het succes van je bedrijf op dit moment is, heb je misschien meer ruimte nodig voor je inboedel of opslag. Zeker wanneer je een startend bedrijf bent en de zaken lopen heel goed, merk je al snel dat je meer ruimte nodig hebt. Er zijn een aantal oplossingen voor bedrijven om met dit ruimtetekort om te gaan.

1. Efficiënt omgaan met ruimte

Het spreekt misschien voor zich, maar efficiënt omgaan met de ruimte helpt je al met het ruimtetekort in je bedrijfspand. Dit is niet alleen de eenvoudigste optie, maar ook de goedkoopste. Er valt vaak best wat ruimte te winnen met spullen verplaatsen en ze op een efficiënte manier neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan kastjes op elkaar stapelen of spullen in de hal zetten.

2. Huur een opslagplaats

Een andere goede manier zodat je met ruimtetekort kunt omgaan is het huren van een opslagplaats. Ook een storage box huren hoeft niet bakken met geld te kosten en binnen een paar uur ben je klaar met het overplaatsen van spullen. Hier breng je bijvoorbeeld spullen heen die je niet dagelijks hoeft te gebruiken, maar je wel moet bewaren en ruimte in beslag nemen.

3. Aanbouw van je bedrijfspand

Mochten de eerdergenoemde opties niet helpen met het ruimtetekort wat je hebt, is een aanbouw van je pand ook een oplossing. Deze oplossing is echter wel ingrijpender en kost meer tijd en geld. Het is een grote investering die je terug zal moeten verdienen. Toch vergroot je hiermee de ruimte van je bedrijfspand en heb je dus meer opslagruimte.

4. Afdelingen ergens anders vestigen

Zitten er binnen jouw bedrijf afdelingen die goed afzonderlijk zouden functioneren? Dan is deze afdelingen ergens anders vestigen ook een oplossing. Doe dit wel alleen als contact met deze afdelingen ook per telefoon of per mail kan. Houd er ook rekening mee dat het groepsgevoel van het bedrijf misschien minder wordt, omdat je afzonderlijk van elkaar werkt.

Conclusie

Er zijn dus een aantal handige oplossingen om met ruimtetekort binnen je bedrijf om te gaan. De een is eenvoudiger en goedkoper, de ander wat duurder maar zorgt voor meer ruimte. Het is in dit geval nagaan wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is.