Tips om als GZ psycholoog aan de slag te gaan

Tips om als GZ psycholoog aan de slag te gaan

Ben je net afgestudeerd of wil je psychologie gaan studeren en wil je weten wat je er precies mee kunt? Dat is erg begrijpelijk je wilt immers wel weten wat je later kan met je studie. Psychologie is een steeds groter onderwerp in onze samenleving en wordt steeds belangrijker. Dat erg fijn maar waar kan je precies aan de slag als psycholoog? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Maak een interesselijst

Er zijn heel veel verschillende instellingen en bedrijven waar je terecht kunt als psycholoog. Waar jij wilt werken of waar jij je op wilt focussen hangt af van je interesses. Het kan daarom slim zijn om een lijstje te maken met dingen die je binnen de psychologie erg leuk en interessant vindt. Aan de hand daarvan kun  selecteren waar je je op gaat focussen als je op zoek gaat naar een baan. Wanneer je dit hebt gedaan kun je op zoek gaan naar vacatures. GZ psycholoog vacatures zou dan een goede zoekterm kunnen zijn voor het vinden van geschikte vacatures. Je zou er hierbij ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een vacaturebank. Bij vacaturebanken heb je het voordeel dat je gebruik kunt maken van een uitgebreide filter.

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk zeggen mensen vaak en dit is hierbij ook het geval. Wanneer jij weet wat je wilt en weet wie je voor je krijgt is de kans op slagen veel groter. Bovendien kom je veel zelfverzekerder over als je jezelf goed hebt voorbereid. Je weet dan beter wat je kunt zeggen en vaak is het makkelijker om jezelf te presenteren. Wanneer je je niet goed voorbereid en je bent zenuwachtig, kan het maar zo zijn dat je de helft van wat je wilde zeggen vergeet. Dat is natuurlijk super zonde, vooral als het er wel in zit.